PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE  TEHNOMARKET 

Ostvarena vizija prosperiteta

Imamo snage da se pripremamo i takmičimo za olimpijsku medalju sa najboljim i najvećim timovima na planeti * Naše reference lako dokazuju da smo mnogo puta pobedili, a u najmanju ruku bili respektovani takmičari i u društvu najboljih - ističe direktor Miroljub Kršanin, kandidat za najboljeg preduzetnika 2017. godine u izboru kompanije Ernst & Young 

Kompanija Tehnomarket odavno je poznata na našem, ali i međunarodnom tržištu. Reč je o uzornoj firmi osnovanoj u Pančevu sada već daleke 1990. godine. Od, početka svog delovanja, kompanija se specijalizovala za primenu aluminijuma u arhitekturi i industriji. Početkom 2002. godine započinju ekstruziju aluminijumskih profila u sopstvenoj fabrici i po sopstvenoj tehnologiji. Paralelno, Tehnomarket na tržište uvodi aluminijumske kompozitne panele koji su danas standard za prestižne projekte u regionu i šire.

Danas kompanija Tehnomarket ulazi u red od desetak vodećih evropskih kompanija koje poseduju tehnologiju za proizvodnju i dizajn sertifikovanih sistema, kao i konstrukcije u sopstvenom vlasništvu. U okviru kompanije razvijaju se i mikro start-up koncepti koje razvijaju zaposleni inženjeri.

Projekti poput Krestovsky Stadiona u St. Petersburgu, Ecobank HO i Kargo Centra Aerodroma u Gani, Sinagoge Brooklyn u državi New York - samo su neki od objekata izvedenih od strane Tehnomarketa u prethodnih pet godina.

Za poslovne uspehe Tehnomarketa zaslužni su svi zaposleni, ali posebno jedan čovek – osnivač i direktor firme Miroljub Kršanin, koji na pitanje čime se najviše ponosi kaže:

-Ponodim se odlukom da u najkraćem roku angažujemo najkvalitetnije stručnjake u struci i da oslobodimo njihove kreativne potencijale. Takođe se ponosim insistiranjem na razvoju sopstvene tehnologije, čime smo obezbedili nezavisnost od spoljnih faktora u proizvodnji i nastupu na tržištu.

* Ističete se kvalitetom i profesionaliznom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-U hrabrosti, neprekinutom procesu učenja i praćenju najnovijih svetskih dostignuća u oblasti novih tehnologija. Isto tako, u razumevanju potreba tržišta i profesionalnom odnosu prema preuzetim obavezama.

* Nominovani ste za nagradu “Preduzetnik godine 2017” koju dodeljuje kompanija Ernst & Young (EY). Šta za Vas znači ovo priznanje?

-Da je vizija koju smo imali od početka, a smatramo da je imamo i sada, bila ostvariva. Da nismo bili nerealni i neskromni kada smo odlučili da se pripremamo i takmičimo za olimpijsku medalju sa najboljim i najvećim timovima na planeti. Naše reference lako dokazuju da smo mnogo puta pobedili, a u najmanju ruku bili respektovani takmičari i u društvu najboljih.

* Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Ako čekate dobru poslovnu klimu da biste otpočeli ili popravili poslovanje, to se neće dogoditi. I najrazvijenija društva imaju problem sa tim i stalno rade na “poboljšanju uslova poslovanja”.  Treba se prilagoditi postojećim uslovima poslovanja, a svako poboljšanje je dobrodošlo.

* Šta biste poručili mladim ljudima koje se odluče da postanu preduzetnici?

-Da budu hrabri, da veruju u sebe i da prate globalne promene. Ovo je doba globalne digitalizacije svih procesa. To svima daje šansu i potpuno nove perspektive. Više ne važi da VELIKA RIBA JEDE MALU RIBU. U vremenu u kome živimo važi novo pravilo - BRZA RIBA JEDE SPORU RIBU. Kad god otvorimo stranicu o savremenom biznisu uverimo se u epohalnu tačnost ove izreke.

Budućim preduzetnicima bih još poručio sledeće: Nikada se nemojte obeshrabriti. Ovo je vreme Start up-ova. Vaše vreme – zaključio je Miroljub Kršanin u razgovoru za Net Magazin.

(13.02.2018)

http://www.tehnomarket.com