PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE   KONSTRUKTOR GRUPA

 

Lideri u građevinskom inžinjeringu

konstruktor logo

Svaka uspešna firma razvija se postepeno, ali i dosledno. Vizija jednog preduzetnika, koji uz sebe ima tim sposobnih ljudi, dovodi do željenih rezultata Tako je i KONSTRUKTOR GRUPA rasla, počev od svog osnivanja 2004. godine osnivanjem prve kompanije u Grupi - Konstruktor Konsalting, čija je osnovna delatnost projektovanje i izvođenje objekata visokogradnje.

KONSTRUKTOR GRUPA danas realizuje projekte različitih vrsta, obima, složenosti i rokova, za ugledne domaće i strane investitore. Sastoji se od četiri kompanije: Konsalting, Metal, Distribucija i Oprema, a na ovaj način pokriveni su svi segmenti izgradnje. Tako pored sistema „ključ u ruke“ i „design and build“ izgradnje za investitora, kompanija uspeva da odgovori na sve vrste zahteva koji se tiču konstrukcija od aluminijuma i čelika, mehanizacije na gradilištima, a poseduje i sopstveno skladište kao i proizvodnju za konstrukcione materijale.

Vizija gospodina Ognjena Kisina, izvršnog direktora grupacije, jeste da učvrste poziciju lidera u oblasti građevinskog inžinjeringa sa reputacijom pouzdanog partnera posvećenog ciljevima klijenata.

* KONSTRUKTOR GRUPA izgradila je zavidnu reputaciju. Početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli za minulih 15 godina, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

-Na prvom mestu istakao bih jak izvođački i projektantski tim KONSTRUKTOR GRUPE, naravno i sve ostale sektore kompanije, koji su nakon 15 godina rada spremni da odgovore na svaki građevinski zahtev, bilo da su u pitanju logistički centri, stambeni kompleksi, proizvodni kompleksi, pa sve do mostova i najzahtevnijih inženjerskih objekata.

Shodno tome, veliko je zadovoljstvo proći pored više od 200 izgrađenih objekata koje smo ostavili iza sebe širom Srbije i regiona – ističe gospodin Ognjen Kisin.

Ognjen Kisin

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-KONSTRUKTOR GRUPA rasla je postepeno i „zdravo“, investiranjem u kompaniju i zaposlene povećavali smo kapacitete i samim tim klijentima nudili više. Taj put je bio veoma temeljan i planski.

Implementirali smo sistem izgradnje „ključ u ruke“ i „design and build“, to jest koncept projektovanja i izgradnje gde nas investitori angažuju od početka do završetka projekta i imaju jednog sagovornika koji je odgovoran za ceo proces. Takvim pristupom, obim posla se povećavao iz godine u godinu, što je rezultiralo ponovnim angažovanjem KONSTRUKTOR GRUPE od strane renomiranih investitora za koje smo izgradili od 2,3,4 pa do 9 objekata.

Smatram da je to jedan od glavnih pokretača naše kompanije i jedna od prepoznatljivih crta identiteta, a možemo nazvati i “formulom uspeha”.

* Na projektima koje ostvarujete, sarađujete sa mnogim domaćim i stranim investitorima. Koliki obim investicija očekujete u aktuelnoj godini?

-U 2019.-u godinu ušli smo sa velikim obimom posla. Trenutno je aktivno 7 gradilišta, od kojih su neki, nadovezaću se na predhodno pitanje, kontinuirana saradnja sa klijentima, kao što je peti „Stop Shop“ koji gradimo za austrijsku kompaniju „Immofinanz“, treći i četvrti objekat za kompaniju „Lidl“, 6,7,8 i 9-a lamela poslovno-stambenog komplaksa „Zelena Avenija“...

U planu za ovu godinu je još niz proizvodnih i logističkih objekata u čijoj izgradnji KONSTRUKTOR GRUPA ima veoma mnogo iskustva iz predhodnih projekata. Među njima je i najmoderniji logistički centar „KLP“ koji gradimo u Šimanovcima i veličine je oko 50.000 m2.

* Kompanija širi svoj portfolio. Kakvi su planovi za budućnost?

-Što se tiče tržišta, ostajemo fokusirani na region, prvenstveno Srbiju. Unutar KONSTRUKTOR GRUPE u planu su različiti projekti koji će dodatno unaprediti poslovanje svake članice grupacije: Konstruktor Metala, Konsaltinga, Distribucije, Opreme... Naravno, cilj je i da učvrstimo poziciju lidera u oblasti građevinskog inžinjeringa, pratimo i realizujemo zahteve tržišta i nastavljamo saradnju sa domaćim i stranim investitorima.

* Kandidat ste za preduzetnika godine 2018. po izboru kompanije EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-Izražavam zadovoljstvo što sam od strane Ernst &Young, jedne od vodećih svetskih revizorskih kompanija uključen, to jest odabran za kandidata “preduzetnika godine”. Veoma je lepo videti da renomirana kompanija kao što je EY prepoznaje uspešne domaće preduzetnike koji godinama doprinose privredi naše zemlje i čast mi je biti deo ovog događaja.

* Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta treba učiniti da se stvore povoljniji uslovi za investicije?

-Poslovnu klimu diktira tržište kao i stanje u državi. Trenutno, u ovom talasu gradnje i izgradnje, postoje sve osnove za optimizam – zaključio je gospodin Ognjen Kisin u razgovoru za Net Magazin.

(13.02.2019)