PREDSTAVLJAMO PREDUZETNICE   MILICA VULETIĆ  

Ključ uspeha - volja i edukacija

Vlasnica i direktorka firme DUM doo zaslužila nagradu Udruženja poslovnih žena Srbije 

Kompanija DUM doo postoji već skoro dve decenije i uspešno se pozicionirala u prodaji pneumatika za automobile i motore. U delatnost ove kompanije takođe spada servisiranje i montaža, a po rečima vlasnice i direktorke Milice Vuletić, izgradili su reputaciju koja je na nivou evropskih standarda u ovoj branši.

-Kada se osvrnem unazad na sam početak, mogu reći da je bilo teško. Od pronalaženja lokacije, preko opremanja, osnivanja tima koji ce održavati standarde kojima smo tezili, bio je to naporan put - kaže Milica i nastavlja:

-Ono čime se stvarno najviše ponosim je to što i posle ovoliko vremena u ovoj branši mogu me iznenaditi priznanjima i postovanjem kako kupci tako i saradnici. Nemate baš mnogo zanimanja kojima se žene bave, gde možete toliko nadograđivati sebe i sticati nova znanja kao u autoindustriji koja se menja iz godine u godinu, a samim tim kada vi kao neko ko se bavi poslom održavate nivo znanja i stručnosti na istom nivou kao i na samom pocetku ponos i nagrada ne mogu da izostanu.

MilicaVuletic

*  Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha ?

-S obzirom da smo uvoznici “Dunlop” moto programa, smatram da je stalna edukacija i profesionalni odnos prema klijentima naš zaštitni znak. Formula uspeha je u upornosti, održavanju standarda i znanja, ljubaznosti i da to naši kupci cene i vide.

*  Ove godine dobili ste nagradu na manifestaciji „Cvet uspeha“ Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas lično znači ovo priznanje ?

-Nagrada UPŽ mi je jedno od najdražih priznanja u karijeri. U našem društvu je ipak dosta teže dobiti priznanje od istog pola nego od suprotnog, te stoga je ponos i zahvalnost za istu još veća.

* Koji su planovi za budućnost ?

-U budućnosti planiram da nastavim u istom smeru kao i do sada, dobar tim, dobar duh, dobri standardi i uspeh je tu!

* Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

-Država bi trebalo da stane više u zaštitu privatnog sektora sa olakšicama. Obzirom na standarde koji dolaze u poslovanju, samim približavanjem pravilima EU možda bi mogli da se smanje porezi na zarade ili neki drugi vid olakšica vezano za standard, da bi privatni sektor mogao da opstane.

Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice ?

-Volja i edukacija su ključ svakog uspeha! Samo napred! 

(4.12.2022)