PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  KOMPANIJE    AQUALAB  PLUS

 

Kvalitet   prepoznat   u   svetu

 

Direktor Siniša Vučinić nominovan za najboljeg preduzetnika 2016. u izboru kompanije EY (Ernst & Young)

Kada su u pitanju zdravstvene ustanove, konkurencija na ovim prostorima veoma je ozbiljna. Samo najjači uspevaju da se nametnu, opstanu, steknu poštovanje i ugled, a među najboljima svakako je kompanija Aqualab plus. Reč je o zdravstvenoj ustanovi koja se bavi pružanjem kompletne laboratorijske dijagnostike. Ovu firmu osnovao je gospodin Siniša Vučinić 2002. godine i napornim radom, uz angažovanje dobrih stručnjaka, uspeo da ostvari rezultate. Danas je Aqualab plus privatna zdravstvena ustanova koja je zastupljena na preko 20 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini i  Crnoj Gori, a ima više od 150 zaposlenih. Osnovna delatnost kompanije je laboratorijska delatnost i to iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, virusologije,  molekularne biologije, genetike i patohistologije. Zahvaljujući savremenom integrisanom sistemu, obezbeđuju izuzetno precizne rezultate laboratorijske dijagnostike.

* Poštovani gospodine Vučiniću, kompanija Aqualab plus izgradila  je zavidnu reputaciju, iza Vas su godine uspešnog rada. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

 

-U poslovnom smislu, najviše se ponosim time što je naš kvalitet i rad cele kompanije prepoznat od najvećih dijagnostičkih kuća u svetu, čija imena znače u oblasti laboratorijske dijagnostike – a to su Synlab GmbH iz Nemačke kao i američka kompanija Natera. A u privatnom smislu, najviše sam ponosan na to što smo supruga i ja uspeli da u ceo biznis uvedemo i naš podmladak – od petoro dece i jednog zeta već četvoro radi i vidi sebe u našem sistemu, dok preostala deca se školuju u pravcu Aqualaba – kaže Siniša Vučinić.

Siniša  Vučinić

 

* Ističete se profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Kao u svakom drugom poslu, do uspeha se dolazi samo na jedan način: mukotrpan rad sedam dana u nedelji i saradnja samo sa najkvalitetnijim i najstručnijim saradnicima. U tom smislu, Aqualab ima najkvalitetnije biohemičare, mikrobiologe, patohistologe… itd.

* Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-Time se potvrđuje da smo mi kao porodica na pravom putu, a biću mnogo srećniji kada kandidat za ovu prestižnu nagradu jednog dana bude neko od moje dece.

* Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

 

-Najčešći problem preduzetništva u našoj zemlji je što poslovanje i marketinške aktivnosti baziraju na lokalnom nivou. Treba da pogledaju šire na zemlje u okruženju i tamo da plasiraju svoje usluge i robu. Kada smo mi u Aqualabu počeli tako da razmišljamo, stigli smo do toga da danas imamo prilično velike devizne prilive iz zemalja u okruženju kojima pružamo kvalitetnu i mnogo povoljniju uslugu nego što oni imaju u svojim zemljama. Na taj način širimo naše poslovanje i postižemo mnogo veće prihode.

 

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uplove u vode preduzetništva?

-Ono što govorim i svojoj deci – puno rada, puno hrabrosti i mnogo sreće.

(15.02.2017)