PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  PREDUZETNIKE  VESNA KOSTADINOVIĆ

 

“Kraljevska” usluga za goste  

 

Suvlasnica turističko rekreativnog kompleksa “Kraljevi Čardaci” nominovana je za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja”

 

Onome ko veruje u svoju ideju, suđeno je da mu se ona i ostvari. Tako je sa svim uspešnim preduzetnicima, pa i sa Vesnom Kostadinović, suvlasnicom turističko rekreativnog kompleksa “Kraljevi Čardaci” na Kopaoniku. Naša sagovornica, zajedno sa svojim suprugom Milanom, gostima nudi brojne sadržaje, kao što su restoran, pivnica, hotel, spa, apartmani… Dovoljno za jedan nezaboravan doživljaj i odmor iz snova!

 

-Suprug i ja smo zajedno u poslu. Ono što bih izdvojila kao nešto pozitivno što je konstantno prisutno u našem poslovanju, to je  istrajnost i stalna želja da unapređujemo poslovanje, kao i da  širimo kapacitete – objašnjava Vesna Kostadinović.

 

Naša sagovornica ističe da su potrebe gosta u prvom planu:

 

-Od samog početka smo se trudili da na sve gledamo iz ugla nas kao gostiju - šta je to što bi nama prijalo da smo u nekom od hotela? Najveći akcenat je uvek stavljan na uslugu, pre svega mislim na brižljivo biran kadar na svim pozicijama. Ljubaznost i predusretljivost zaposlenih može da “ispegla” i najveće propuste. Kvalitetno osoblje jedan je od bitnih razloga zbog kojih nam se gosti vraćaju. Najviše mi prijaju komentari da se zbog dobre usluge gosti osećaju kao kod kuće.

          

 * Šta za Vas lično znači nominacija za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije?

 

-Poziv od UPŽS da podnesem potrebnu konkursnu dokumentaciju za konkurs “Cvet uspeha” za mene je već predstavljalo veliko priznanje, s obzirom da nisam članica Udruženja. Drago mi je  da postoje udruženja koja funkcionišu tako i što imaju malo širu sliku, što fokus nije samo unutar organizacije.

 

* Postoji li neka ambicija koju još niste ostvarili?

-Ambicija je previše, još dosta toga bih želela da ostvarim, kako poslovno tako i privatno.

 

* Žene preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

 

-Mislim da problemi sa kojima se susrećemo podjednako pogađaju i žene i muškarce preduzetnike. Klima nije baš sjajna. Mislim da udruženja kao sto je UPŽS dosta doprinose da se svest institucija od kojih svi pomalo zavisimo menja u našu korist.

 

Na kraju ovog razgovora, Vesna Kostadinović imala je i jednu poučnu poruku za žene koje se odluče da uplove u vode privatnog preduzetništva:

 

-Ženama koje su na početku pokretanja svog vlastitog biznisa poručila bih da treba da budu uporne, istrajne, da veruju u svoju viziju i uspeh neće da ih zaobiđe.

 

(14.10.2016)