PREDSTAVLJAMO UGLEDNE KOMPANIJE   STARA VAROŠ D.O.O. TOPOLA

 

Zadovoljni klijenti – najbolja preporuka

 

Formula uspeha je – poverenje koje sam stekao kod klijenata, a to uspevam preciznošću, poštovanjem rokova, kvalitetom usluga i proizvoda kao i pravljenjem ustupaka da bi obe strane bile zadovoljne – kaže Budimir Stamatović, vlasnik i osnivač kompanije * Plan je da se poveća proizvodnja, a ekologija će i ubuduće biti na prvom mestu

stara varos topola logo

Preduzeće STARA VAROŠ. d.o.o. Topola osnovano je 1992.godine. Sedište ove ugledne domaće kompanije nalazi se u srcu Šumadije, a pretežna delatnost kojom se bave je – otkup i reciklaža neopasnog i opasnog otpada i livenje aluminijuma. Osnivač i vlasnik Budimir Stamatović, zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima koje postiže firma iz Topole, na manifestaciji u organizaciji EY (Ernst & Young) bio je nominovan za jednog od najboljih preduzetnika 2014. godine.

-Mnogo znači kad neko prati i ceni vaš rad, i za to još budete i nagrađeni. To priznanje za mene lično predstavljalo je motivaciju da budem jos bolji i uspešniji u svom poslu – kaže gospodin Stamatović.

* Početak Vašeg preduzetničkog puta bio je težak. Kada se sada osvrnete na sve što ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

-Da bi čovek bio uspešan i prevazišao teške trenutke jako je bitno da ima podršku. Svojom porodicom se najviše ponosim, a ona me je podržavala i podržava me i dalje u mojim poslovnim poduhvatima.

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Formula uspeha je svakako – poverenje koje sam stekao kod klijenata, a to uspevam preciznošću, poštovanjem rokova, kvalitetom usluga i proizvoda kao i pravljenjem ustupaka da bi obe strane bile zadovoljne.

Budimir StamatovicBudimir Stamatović

 

* Koji su planovi kompanije za budućnost?

-Plan je da u budućnosti povećamo proizvodnju, i da sekundare pretvaramo u polufinalne i finalne proizvode. Ono što je jako bitno za naše preduzeće, to je da smo opremljeni savremenom tehnologijom za zaštitu životne sredine. Staroj Varoši će ekologija i ubuduće biti na prvom mestu.

* Preduzetnici u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-U današnje vreme je vrlo teško poslovati u našoj zemlji. Iz tog razloga smatram da naša država treba prvenstveno da podrži domaća preduzeća kako bismo opstali na tržištu, pa tek onda inostrane kompanije.

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnici?

-Mladima mogu samo da poručim da budu hrabri, da rizikuju, budu uporni i ono što je najbitnije - da ne očekuju pomoć od drugih, jer na taj način ništa neće postići. Siguran sam u to da sreća prati hrabre i ukoliko su motivisani i vredni uspeće sigurno – zaključuje gospodin Stamatović u razgovoru za Net Magazin.

(16.03.2019)