PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE   JELA - JAGODINA
 

Kvalitet koji se ceni i prepoznaje

 

Sagovornica „Net magazina“ Snežana Radovanović, suvlasnica preduzeća iz Jagodine, dobila je nagradu za izvozno orijentisanu firmu na manifestaciji Udruženja poslovnih žena Srbije

 

Na nedavno održanoj manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja“ Udruženja poslovnih žena Srbije dobitnica nagrade za izvozno orijentisanu firmu bila je Snežana Radovanović, suvlasnica i finansijski direktor kompanije „Jela“.. Nagrada je u pravim rukama, jer se gospođa Radovanović dokazala svojim iskustvo i znanjem, a firma iz Jagodine,, koja se bavi proizvodnjom nameštaja, istakla se kvalitetom i poslovnim rezultatima.

jela logo

 

Kompanija „Jela“ izgradila je dobru reputaciju, a na naše pitanje šta bi izdvojila kao ono čime se najviše ponosi u svojoj poslovnoj karijeri, Snežana Radovanović kaže:

 

-Davnih 90-tih godina, kada smo bili jako mladi i neiskusni u biznisu, voditi se pravim kvalitetnim vrednostima kako u poslu tako i društvu, i do danas, je ono što nas čini ponosnim jer smo te vrednosti prepoznali u mladim godinama.

 

*  Kvalitet je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

 

-Uspeh se gradi kroz godine: kvalitetom, odgovornošću, poštovanjem kupaca, dobavljača, zaposlenih. To je mozaik koji sklopljen daje pravu sliku.

 

*  Izabrani ste među kandidatkinje za nagradu „Cvet uspeha“ Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

 

-Potvrdu svega prethodnog i dugogodišnjeg rada.

snezana radovanovic

* Koji su planovi za budućnost?

 

-Kao izvozno orjentisana firma, planiramo proširenje plasmana svojih proizvoda u zemlje i kontinente gde za sada nismo zastupljeni. Proširenje asortimana novim proizvodima u korak  sa trendovima nameštaja.

* Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

  

-Žene kao preduzetnice, prvo moraju negovati porodicu kao temelj budućeg rada i uspeha , što donosi ispunjenje, ali ujedno nosi sa sobom i veliku odgovornost. Ravnoteža između poslovnih obaveza i porodice je ključ uspeha.        

Što se tiče trenutne poslovne klime i položaja žene kao preduzetnice, primećuje se velika  promena na bolje u odnosu i načinu tretiranja žene u poslovnom svetu. To dokazuju i brojna uspešna privatna preduzeća čije su vlasnice i odgovorne osobe u kompaniji upravo žene, što je u prošlosti bio ređi slučaj.

 

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice?

-Ženama je u prirodi kako da budu majke, domaćice, čuvari porodice, tako i poslovne žene. Da bi se sve postiglo, potrebna je dobra organizacija, razumevanje, mudrost i tolerancija. Samo napred – zaključuje Snežana Radovanović u razgovoru za “Net magazin”.

(10.11.2023)