MODNI ATELJE "SREĆA"

 
Elegancija je uvek u trendu
 
Vlasnica Modnog ateljea “SREĆA” iz Beograda Vladanka Celić privatnim biznisom počela je da se bavi 1989. godine. Upornim radom, kvalitetom i verom u sebe uspeva da se nametne kao jedna od prepoznatljivih domaćih dizajnerki, posebno za elegantne haljine, venčanice i muška odela. 
 
•Dugo se bavite preduzetništvom. Iza vas su godine napornog rada, početak je bio težak, nije ni danas lako zadovoljiti zahteve tržišta. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite ?
 
-Ponosna sam na svoju hrabrost, što sam u 45. godini života krenula u neizvesnost. Ušla sam u jedan tunel, gde nije bilo svetla. Udarala sam, saplitala se, jedino svetlo bilo je u mojoj glavi.
 
Imala sam cilj da moje znanje i iskustvo prenesem mladima, a ujedno i napravim firmu u kojoj će sutra moja deca moći da rade.
Ono sto sam znala i bila sigurna, to je da ne smem da odustanem, ma kako bilo teško. Cela moja porodica danas radi u firmi, a nadam se da će i moje unuke da nastave bakinim putem – kaže gospođa Celić.
 
•Modni atelje “SREĆA” neprekidno se razvija, kvalitet je Vaš zaštitni znak. U čemu je formula uspeha ?


-Budi drugačiji, radi sa unikatnim materijalima. Kvalitetna izrada mora da bude zaštitni znak kuće,  a program i cene moraju da prate vreme u kome živimo. Posećuj međunarodne sajmove, budi u trendu, pravi paralelu i - budi samokritičan.
 
Vladanka
 
•Imate mnogo energije, novih ideja… Postoji li neka ambicija koju još niste ostvarili ?
 
-Sa svojih 66 godina i 48 godina staža u struci, osećam zrelost i jedno veliko iskustvo. Planiram da sa 50 godina svoje duge karijere napravim reviju svojih haljina na Belom dvoru, to mi je pritajena želja. Na kraju krajeva, ako sam u Beču imala reviju u dvorcu Šenbrun, zašto to ne bih uradila i u našem dvorcu?
 
•Žene preduzetnici u Srbiji se suočavaju sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu koja vlada u našoj zemlji i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?
 
-Verujem u žensku hrabrost, pamet, odvažnost da se izbore i pronađu svoj put.Mislim da stvaranje klime zavisi od programa i tržista. Ako imamo dobar program koji možemo da plasiramo ne samo na nase tržiste već i van granica, mi ćemo da napravimo dobru poslovnu klimu i neće biti teško opstati. To mnogo zavisi od vizionarskog menadžmenta firme.
 
•Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode privatnog preduzetništva ?


-Postavi sebi cilj , i zapamti – do cilja vodi više putića. Nemoj da posustaneš kada naiđu teškoće, teškoće su tu da ih rešavamo. Moja uzrečica je  “PROBLEMI SE REŠAVAJU U HODU”. Pored svega, poželela  bih sreću svakoj ženi koja krene u privatan biznis, uz poruku - samo hrabro, jer sreća prati hrabre - zaključuje Vladanka Celić.
 
Sreca logo
 
 
(16.11.2014)