PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  KOMPANIJE  ZLATARA  ANDREJEVIĆ

Sedam decenija tradicije i kvaliteta

 

Čuvena Zlatara Andrejević osnovana je nakon Drugog svetskog rata, od strane oca današnjeg vlasnika firme Koste Andrejevića. Sada ova porodična kompanija broji 30 zaposlenih i ima brojne klijente širom sveta. O aktuelnom trenutku ove renomirane firme govori ugledni preduzetnik Kosta Andrejević:

 
* Poštovani gospodine Andrejeviću, Vaša ZLATARA ANDREJEVIĆ izgradila  je zavidnu reputaciju. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?
 
Kosta Andrejevi
-Mi Andrejevići imamo porodičnu firmu koja već 70 godina uspešno posluje na našem tržištu. Sada je u posao uključena i treća generacija, moja dva sina, i jako mi je drago da sam ljubav prema izradi vrhunskog nakita uspeo da prenesem na njih, isto kao što je to moj otac preneo na mene. Sada sam siguran da naša firma ima svetlu budućnost.
 
* Ističete se kvalitetom i profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?
 
-Nema tajne formule. Uvek ističem da je istrajnost u poštenom odnosu prema kupcima najvažnija za uspeh. Mi nikad nismo jurili za novcem i tražili formulu za brzu zaradu. Sada kada svedem sve što je urađeno do danas, mogu da kažem da je ono najvrednije što naša firma ima, armija zadovoljnih mušterija.
 
* Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?
 
-Uvek prija kada neko primeti vaš trud i oda priznanje, a naročito kada to dolazi od ugledne firme i ozbiljnog projekta.
 
* Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?
 
-Veoma kompleksno pitanje na koje nije lako odgovoriti. Mislim da firmama nikada nije bilo teže. Dokaz za to je broj zatvorenih biznisa koje vidimo svakodnevno. Ne možete očekivati da se problem reši jednim potezom, na primer povoljnim kreditom. Potrebno je stvoriti istinski povoljnu klimu za biznis koja se neće menjati dugi niz godina.
 
* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uplove u vode preduzetništva?
 
-Potreba im je hrabrost, da veruju u sebe i uspeh, ali da ne očekuju da će se sve brzo desiti. Strpljenje i istrajnost u dobrom obavljanju posla neminovno dovode do uspeha - zaključuje gospodin Andrejević. 
 
(10.02.2016)