PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  KOMPANIJE   RADIJATOR-INŽENJERING d.o.o.

 
Lideri u proizvodnji kotlova
 
Firma zapošljava preko 350 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera – kaže Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije * Napredujemo velikim  koracima, uvek se trudeći da budemo prvi u primeni novih tehnologija, kvalitetu proizvoda i osvajanju novih tržišta 
 
RadijatorInzenjering
 
Privatno preduzetništvo motor je privrednog razvoja. Zbog toga naše društvo mora da pruži podršku marljivim preduzetnicima koji stvaraju novu vrednost i otvaraju nova radna mesta. Među vizonarima na koje se trebamo ugledati nalazi se Radojko Janić, vlasnik firme “Radijator – inženjering” koji nas je detaljno upoznao sa svojom kompanijom. 
 
•Poštovani gospodine Janiću, Vaša firma izgradila je zavidnu reputaciju. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

-Privredno društvo “RADIJATOR-INŽENJERING” postoji od 2002 god. i u poslovno-razvojnom smislu nastavak je rada Zanatske radnje “RADIJATOR”, koja je osnovana 25.02.1991 godine Resenjem Opstinskog sekretarijata za privredu i drustveno planiranje Opstine Kraljevo, broj 313-258 / 91-IV, čija je osnovna delatnost bila montaža i održavanje centralnog grejanja, čime se firma i danas bavi. Prvi toplovodni kotao na čvrsto gorivo izradjen je 1985. godine.
 
Preduzeće u današnjoj formi postoji od 2002. godine. Kako smo proširivali i usavršavali proizvodnju tako smo došli do nivoa da se kotlovi prave najsavremenijim svetskim tehnologijama. Iz oblasti sečenja limova izdvajaju se: sečenje laserom, CNC plazma postupak i CNC probijanje. Postupak zavarivanja izvodi se robotski, kao i upotrebom automata. Najbolji pokazatelji kvaliteta proizvoda i usluga jeste činjenica da se svake godine proizvodnja povećava za 30 - 40% što prati i porast broja zaposlenih. 
 
Danas "Radijator-inženjering" zapošljava preko 350 radnika od kojih je 40 dipl. maš. ing. koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda. Sigurna postojanost kvaliteta, kako proizvoda tako i poslovanja firme, potvrdena je dobijanjem sertifikata sistema kvaliteta ISO 9001:2008.
 
»Radijator inženjering« d.o.o. je lider u proizvodnji kotlova na čvrsto gorivo, bio masu-pelet i tečno gorivo, šporeta za centralno grejanje i kotlova za domaćinstvo, cisterni za lož ulje, bojlera.
 
Radijator inženjering je uvoznik i ovlašćeni distributer proizvoda poznate ACV International Group, vodećeg Belgijskog proizvođača grejnih sistema sa 80 godišnjom tradicijom, proizvoda vrhunskog kvaliteta.
 
Sa poznatom austrijskom kompanijom GILLES Energie - und Umwelttechnik GmbH & Co KG, liderom u proizvodnji kotlova na biomasu, imamo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.
 
Preduzece za proizvodnju, promet i usluge "RADIJATOR-INZENJERING" d.o.o. dobitnik je nagrade za najboljeg izvoznika godine na konkursu SIEPE ZA 2008. godinu, kao i drugih mnogobrojnih nagrada i priznanja kompaniji i vlasniku i osnivaču gdinu Radojku Janiću.    
 
RadojkoJanic                                                      
 
•Ističete se kvalitetom i profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?
 
-Privredno društvo "Radijator-inženjering"  napreduje velikim  koracima, uvek se trudeći da ima vodeću poziciju na tržištu, bude prvo u primeni novih tehnologija, kvalitetu proizvoda i osvajanju novih tržišta.  Uspeh se ne postiže preko noći, već predstavlja kontinuirani proces i sposobnost da se odaberu pravi poslovni partneri, iskoriste svi raspoloživi i dostupni resursi i obezbedi neophodno finansiranje, što vodi poslovnom uspehu. Naporan rad, dobra organizacija, prihvatanje rizika, kreativnost, inovativnost i vizija daju sigurne rezultate. 
 
•Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?
 
-Velika mi je čast da budem nosilac ovog prestižnog priznanja. Siguran sam da će nagrada Preduzetnik godine  biti jedna od najznačajnijih nagrada i priznanja koje su pripale meni i mojoj kompaniji. Nagrada će sigirno doprineti razvoju kompanije i širenju uticaja na evropskom i drugim tržištima.  
 
•Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?
 
-Smatram da poslovanje privatnih kompanija treba relaksirati smanjivanjem postojećih dažbina, prvenstveno smanjivanjem stope obaveznih poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, i popravljanjem opšte klime u poslovanju.  
 
•Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uplove u vode preduzetništva?
  
-Poručio bih da sam i ja nekada bio mlad, nezaposlen i siromašan. Ali, uvek sam imao viziju i znao da uspeh nije poklon i da jedino mukotrpnim radom, posvećenošću, hrabrošću a ponekad i rizikom, mogu ostvariti svoj san. Nijedan početak nije lak, ali ako su spremni da naporno rade i budu uvek korak ispred svoje konkurencije, uspeh nije nedostižan, može postati realnost – zaključuje gospodin Janić.
 
(09.02.2016)