PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE     Re3 Product

Vizija za budućnost

re3 product

Kompanija Re3 Product iz Plandišta postoji svega 10 godina, a  već je uspela da se pozicionira na domaćem i stranom tržištu. Direktor firme Aleksandar Solarević imao je viziju, kao i dovoljno hrabrosti da se upusti u posao sa recikliranjem, prepoznavši u ovoj oblasti odličnu šansu za napredak.

Godišnje recikliraju hiljadu tona plastike i 800 tona kartona, a kapaciteti su popunjeni sa 80 odsto. Sirovine, koje su najčešće industrijski otpad, pretežno kupuju od velikih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane i farmaceutske opreme u Srbiji, poput "Bambija", "Soko Štarka", "Frezenijusa", "Polimarka“, "Knjaza Miloša"...

Od recikliranih materijala, uglavnom od plastike i kartona, prave se proizvodi koji su traženi. Firma godišnje izveze 30 do 35 odsto proizvodnje, najviše u zemlje u regionu, a kupce takođe nalaze i u Turskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Makedoniji...

Plandiste

          Proizvodna hala 

 

Za tako velike poduhvate bila su potrebna i značajna sredstva, a kompanija Re3 Product je svoju proizvodnju i razvoj finansirala uz pomoć kratkoročnih bankarskih kredita, koje redovno otplaćuju. Dobit od poslovanja svake godine ulažu u razvoj, pa trenutno firma zapošljava 24 radnika koji rade u dve smene, šest dana u nedelji. Posla ima, a kako se čini biće ga sve više, jer menadžment kompanije planira razvoj na duge staze. O tome za Net Magazin govori gospodin Aleksandar Solarević, prvi čovek firme iz Plandišta.

* Kompanija Re3 Product izgradila je zavidnu reputaciju. Početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite ?

-Osim vizije vezane za reciklažu, kao granu koja je 2008. godine kad smo osnovani bila manje razvijena nego što je danas, i u drugom planu, posebno sam ponosan na činjenicu da smo firmu osnovali u nerazvijenoj opštini – Plandištu.

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha ?

-Težimo da stvari postavimo onakvim kakve jesu, da odmah upoznamo naše partnere sa svim aspektima poslovne veze i da poštujemo naše obaveze. Sa druge strane uočavamo naše greške i ispravljamo nedostatke.

* Ove godine izabrani ste među 10 najuspešnijih preduzetnika godine u izboru novine „Blic“. Šta za Vas lično znači ovo priznanje ?

-U svakom slučaju jedno ovakvo priznanje daje dodatni motiv za dalji rad. Posebno mi je zadovoljstvo smo mogli da prezentujemo naše poslovanje kako članovima komisije tako i široj javnosti putem medija.

aleksandar solarevic

                                      Aleksandar Solarević 

 

* Koji su planovi kompanije za budućnost?

-Planovi kompanije vezani su za povećanje obima proizvodnje i izvoza, kao uvođenje ISO standarda. U tom cilju ovog meseca smo otvorili reciklažni pogon u Vršcu.

* Preduzetnici u našoj zemlji se suočavaju sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

-Trenutna poslovna klima ima tendencije poboljšanja, mada postoji dosta različitih problema sa kojima se suočavamo prilikom poslovanja. Smatram da treba uvesti zakonski mehanizam brzog naplata faktura van valuta plaćanja. Sada to nije slučaj, a sve ovo se loše odražava na likvidnost.

* Šta biste poručili mladim ljudima koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnici ?

-Mladim ljudima bih poručio da prvo steknu određeno iskustvo u nekim našim kompanijama, a potom na osnovu toga i svojih želja pokrenu svoj biznis. Potrebno je biti hrabar i imati viziju, ali je korisno da pored teorijskih posedujete i praktična znanja – zaključio je gospodin Solarević.

(24.09.2018)