MAJSTORI  STILA  TATJANA  LUKOVIĆ 

 

Mosaic brend za moderan trend

Atelje „TaLOOK“  iz Kragujevca stekao je ugled i reputaciju, zahvaljujući energiji i entuzijazmu vlasnice Tatjane Luković. Ona se bavi proizvodnjom obuće prepoznatljivog kvaliteta i dizajna, a njen brend MOSAIC je sve popularniji. Zato nije ni čudo što je naša sagovornica ove godine nominovana za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ koju dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

 

-Firma Atelje ‘’TaLOOK’’ je osnovana u aprilu 2016-te godine i mogu reći da sam ponosna na to, što sam za tako kratak vremenski period uspela da brend MOSAIC pozicioniram na tržištu. Pre godinu dana sam pod brendom MOSAIC prikazala prve primerke ženske obuće, a zatim sam posle par meseci, na nagovor i insistiranje klijenata, pokrenula i mini proizvodnju tašni – kaže Tatjana Luković.

* Ističete se kvalitetom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

 

-Smatram da je najbitnije da svoj posao radite odgovorno i pošteno, da imate dobar odnos sa svojim saradnicima, da konstantno učite i da osluškujete svoje klijente i da razmišljate o njihovim predlozima. 

 

* Ove godine ste nominovani i za preduzetnicu godine u izboru Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas znači ovo priznanje?

-CVET uspeha za ženu zmaja je jedna od najprestižnijih nagrada u zemlji i jako sam počastvovana što sam nominovana. Posebno mi je drago, jer je nominacija došla potpuno nenadano i to od od strane  Udruženja poslovnih žena Srbije. U trci za vremenom i što boljim rezultatima, ponekad i ne znate dokle ste zapravo stigli, ali zato mi je drago da su moj trud, rad i zalaganje prepoznale članice Udruženja poslovnih žena Srbije. Hvala im na tome i ova nominacija mi daje vetar u leđa da nastavim još bolje.

* Žene preduzetnici u Srbiji se suočavaju sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Kada je reč o privatnom preduzetništvu, svi se suočavamo sa manje-više istim problemima, bez obzira na to da li privatan posao pokreće žena ili muškarac, ali mislim da bi trebalo više da se okrenemo domaćim proizvodima i malo više da podržavamo jedni druge.

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

-Poručila bi im da budu: hrabre, istrajne, strpljive i da vredno i kvalitetno rade svoj posao – zaključuje Tatjana Luković.

(10.10.2017)