NAŠ SAGOVORNIK   GORAN JOKSIMOVIĆ („TRANSFERA“)

Društvena odgovornost – obaveza ozbiljne kompanije

Beogradska firma koja se bavi transportom i logistikom uspešno  sledi svoju viziju, a nedavno se uključila i u projekat “Bezbednost za sve” posvećen bezbednosti dece u saobraćaju

Kompanija “TRANSFERA” postoji od 2003. godine. Zahvaljujući pametnoj viziji, sistematskom radu i odgovornom pristupu zaposlenih, ovaj kolektiv izgradio je zavidnu reputaciju, uspešno se pozicionirao na tržištu u svojoj oblasti delovanja (domaći i međunarodni drumski transport, avio i brodski transport, carinsko zastupanje, skladištenje robe). Ime ove kompanije danas je poznato i izvan granica Srbije, a jedan od najzaslužnijih za poslovne uspehe svakako je gospodin Goran Joksimović, izvršni direktor, koji sa ponosom ističe:

-Podizanje kompanije podseća pomalo i na vaspitavanje sopstvenog deteta. Koliko vremena, truda, pažnje i energije uložite u rad i druženje sa svojim detetom – vratiće vam se višestruko. Postavljanje dobrih i jakih temelja je od suštinskog značaja za razvoj. Veliki rad, usavršavanje, odgovornost i profesionalnost su neki od tih temelja.

* U čemu je formula uspeha ?

-Ne postoji čarobna formula za uspeh, dovoljno je da pažljivo slušate ljude za koje i sa kojima radite, da bi ste uočili i prepoznali njihove potrebe a onda, na najbolji mogući način pristupiti rešavanju svih zadataka i najbitnije… sve ih završiti do kraja. Možda je to i činjenica da smo se prepoznali kao  kariku u lancu koja nikada ne sme da pukne, na kojoj je najveći teret i odgovornost..

* Kada je u pitanju društvena odgovornost aktivni ste u mnogim projektima, pa i u jednom koji je nedavno predstavljen javnosti a posvećen je bezbednosti dece u saobraćaju. Radi se o projektu pod nazivom “Bezbednost za sve”. Kako je došlo do ideje da se uključite u ovaj projekat ?

-Zaista sam srećan što su nas naši partneri, a bez zadrške mogu reći i prijatelji iz kompanije “Renault -Nissan Srbija”, prepoznali kao učesnika koji će svojom profesionalnošću dati maksimalan učinak u ovom projektu. Pružena nam je prilika da na delu dokažemo kako se profesionalno obavljaju transportni i logistički zadaci i tako  potvrdimo svoj deo društvene odgovornosti.

* Podizanje svesti kod dece o potrebi da se poveća pažnja u saobraćaju, ali i poznavanje saobraćajnih propisa jedan je od glavnih ciljeva spomenute akcije koja upravo startuje, a planirano je da bude nastavljena i iduće godine. Kakve efekte očekujete od programa edukacije “Bezbednost za sve” ?

-Upravo je Vaše pitanje suština čitavog projekta. Podizanje svesti – da, ali ne samo kod najmlađih, već na svim uzrastima, svi smo učesnici u saobraćaju i svi jednako nosimo svoj deo odgovornosti. Neko kao aktivan učesnik, neko kao prenosilac znanja i iskustva na one koji čine prve korake u saobraćaju.

* Generalni cilj akcije je – povećanje bezbednosti, odnosno smanjenje procenata saobraćajnih nezgoda u kojima su akteri deca. U tom smislu, Vaši partneti u ovoj akciji su kompanija “Renault Nissan Srbija” , Ministarstvo prosvete i policija. Kako ocenjujete dosadašnju međusobnu saradnju i šta očekujete u perspektivi?

-Sjajan je osećaj kada se uverite da su svi učesnici projekta maksimalno odgovorno i profesionalno obavili svoj deo posla i kada se to zadovoljstvo obostrano prepozna i razume.

Kompanija “TRANSFERA” će uvek pružati podršku projektima kada je dat naglasak na edukaciji, bez obzira na oblast.

U okviru naše kompanije započet je interni projekat osnivanja jedne vrste logističke akademije, za koju verujem da će u dogledno vreme moći da bude mesto na kome će, ne samo naši zaposleni već  svi zainteresovani u sferi logistike i saobraćaja, moći da pronađu i usvoje neophodna znanja i veštine, a koja su plod višedecenijskog iskustva i permanentnog usavršavanja jednog velikog tima, posvećenih i profesionalno orijentisanih  ljudi – zaključuje gospodin Joksimović u razgovoru za Net Magazin.

(06.02.2018)