PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE   BSK d.o.o. Obrenovac

 

Istrajnost  u  razvoju  inovacija

Preduzeće BSK d.o.o. Obrenovac bavi se istraživanjem i razvojem, projektovanjem, proizvodnjom i prodajom inovativnih proizvoda zasnovanih na tehnologijama iz oblasti hidrodinamike (kretanja vazduha i vode). Ova kompanija u svom asortimanu ima četiri linije proizvoda koji su patentno zaštićene inovacije: vazdušni berači bobičastog voća, industrijski usisivači velikog kapaciteta, antihabajući materijali i ejektorski refuleri. Usluge koje kompanija BSK pruža su: mašinsko čišćenje i iznajmljivanje industrijskih usisivača, gde su trenutno lideri u Srbiji i u regionu.

O ovoj uspešnoj porodičnoj kompaniji koja danas zapošljava oko 50 ljudi, uglavnom mladih, suosnivač Marko Kokanović kaže:

Marko Kokanović

 

-Ponosni smo na situaciju da smo istrajali u razvoju inovacija kada je većina smatrala da je to Sizifov posao u okruženju kao što je Srbija, bez zaduživanja kod banaka. Za našu firmu formula uspeha je u dobrom planiranju, postavljanju ambicioznih ciljeva i istrajnosti da se ti ciljevi ostvare, koristeći inovativne alate u poslovanju.

 

* Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

 

-Velika je čast biti kandidat za nagradu kakva je PREDUZETNIK GODINE, a za mene  lično znači priznanje dosadašnjeg učenja i rada.

 

* Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

 

-Potrebno je pomeranje fokusa državne ekonomske politike sa javnog na privatan sektor, sa istaknutom pozicijom malih i srednjih preduzeća i akcentom na inovativne preduzetnike.

 

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uplove u vode preduzetništva?

 

-Mladima bih poručio da ne odustaju od svojih snova, da se bore za ono što istinski žele, da čvrstim koracima streme ka svojim ciljevima, da se oslone na sebe i svoju porodicu pre svega, bez očekivanja pomoći od strane države i bankarskog sektora.

 

I ukoliko žele brz napredak, da uče i iz iskustava drugih, a ne samo na svojim greškama – zaključuje gospodin Kokanović u razgovoru za “Net Magazin”.

 

(30.01.2017)