BOŽANA PANTOVIĆ – “KONFEKCIJA ELIPSA” DOO

 
Kvalitetom do evropskog tržišta 

Ljubav prema radu je najveći uslov za poslovni uspeh. To najbolje znaju oni koji su ostvarili svoje ciljeve, a među njima je svakako i Kraljevčanka Božana Pantović. Njena porodična firma „Konfekcija Elipsa“ počela je skromno, da bi danas, posle više od 20 godina postojanja stigla i do evropskog tržišta. Gospođa Pantović za Net Magazin govori o svojoj poslovnoj filozofiji, pomoću koje realizuje mnoge ambicije.
Bozana Pantovic
 
•Od male porodične firme stigli ste do evropskog tržišta. Iza vas su godine napornog rada, početak je bio težak. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?
 
-Posle toliko godina  rada sa kratkim koracima ali uvek napred, stigli smo negde pri vrh piramide. Ponosimo se time što smo se visoko pozicionirali na tržištu i zato jer dugo godina opstajemo na tako visokoj poziciji. Takođe nas ispunjava ponosom održivost porodice koja nastavlja naš rad.
 
•Kvalitet je Vaš zaštitni znak, kllijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?
 
-Mi smo prepoznatljivi kako po kreaciji, zahvaljujuci našoj ćerki dizajnerki Mariji Pantović, tako i po kvalitetu proizvoda koji  je za nas vrlo važna stavka.  A za uspeh posebne formule nema, jer osnov uspeha je naše znanje i umešnost. Moje ambicije nikada nisu splasnule i uvek težim za boljim i kvalitetnijim radom.
 
•Šta za Vas lično znači nominacija za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije?
 
-Veoma sam srećna sto su drugi primetili moj dugogodišnji rad i uspeh i što je on takođe i krunisan ovom nagradom čiji je naziv, da ne budem skromna, pravi.
 
•Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?
 
-Održivost jedne kompanije zavisi i od toga koliko ste vi  spremni da pratite nove trendove ili da sami namećete nove trendove i ideje. Mislim da je manje-više uvek bilo poteškoća u poslovanju, ali po mom mišljenju ne treba tražiti razloge u drugima za svoje neuspehe već je potrebno da se probijate i kroz trnje kako bi izašli na pravi put, širok i čist.
 
•Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

-Preporučila bih da se opredeljuju za posao koji vole, da budu izdržljive, da budu strpljive jer se strpljenje uvek isplati i da ne skreću sa ideje ako je ideja ispravna -  zaključuje Božana Pantović.
 
(14.11.2015)
 
LogoElipsa