PREDSTAVLJAMO UGLEDNE PREDUZETNIKE    MILORAD KRSTIĆ  (“TERMOINŽENJERING”)

Tri decenije odricanja

Firma osnovana daleke 1985. uspešno se održava na tržištima pre svega zahvaljujući zdravoj atmosferi, odgovornom timskom radu i međusobnom poštovanju zaposlenih

termoinzenjering logo

Sada već davne 1985. godine, u Beogradu, rođen je „TERMOINŽENJERING“. Jedna od najstarijih privatnih kompanija u Srbiji, danas ima nekoliko sektora kojima se bavi: automatsko upravljanje, termotehnika, elektroinstalacije kao i građevinski sektor. Spisak referentnih poslova je dug i sadrži veliki broj zvučnih kompanija i poznatih objekata na kojima su stručnjaci “TERMOINŽENJERINGA” radili – Galenika, Pharmaswiss, Hemofarm, Nelt (fabrika dečije hrane), Tigar Tyres (Michelin), Muzej Savremene Umetnosti, Narodni muzej…

Firma konstantno napreduje, pa danas zapošljava preko trideset visoko obrazovanih, iskusnih i vrhunski obučenih inženjera mašinske, elektrotehničke i građevinske struke. Uz zavidnu tehničku opremljenost kompanije, iskustvo i znanje, stručnjaci “TERMOINŽENJERINGA” spremni su da odgovore na komplikovane zahteve i najviše evropske i svetske standarde u oblasti projektovanja, izvođenja, nadzora, servisa i održavanja instalacija u industrijskim i poslovnim objektima.

Da bi upotpunio kvalitetan pristup korisnicima, racionalizovao i kontrolisao sve radne procese i na taj način podigao nivo zadovoljenja korisnika, "TERMOINŽENJERING" je 2005. godine uveo sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, a 2010. godine ISO 14001 i OHSAS 18001.

Kada jedna kompanija ostvaruje takve poslovne uspehe, uz doslednost koja je svojstvena samo najvećima, onda se logično nameće pitanje ko je za takve rezultate i najzaslužniji. Zasluge pripadaju svima koji su sebe ugradili u “TERMOINŽENJERING”, ali se među imenima ističe jedno – ime Milorada Krstića, iskusnog privrednika, jednog od vlasnika ove kompanije koji se ljubazno odazvao našem pozivu za razgovor o aktuelnom trenutku “TERMOINŽENJERINGA”, ali i domaćeg preduzetništva u celini.

KrsticTermoinzenjering

 

-Prošlo je dosta vremena od kako smo osnovali „TERMOINŽENJERING“, čak 34 godine. Sada kada se osvrnem na ono što je iza mene, iza svih nas, mislim da sam najviše ponosan na tim koji čini „TERMOINŽENJERING“. Ponosan sam na zdravu radnu atmosferu i odlične međuljudske odnose, što doprinosi profesionalnom ostvarenju svih zaposlenih – ističe gospodin Krstić.

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Prave formule nema... ono što bio ključ uspeha kod mene, ne znači da bi uspelo kod nekog drugog. Ali ako baš moram da definišem, mislim da je to velika upornost, rad, odricanje, pravi tajming, želja za uspehom.... zrnce svega navedenog, i to bi bila moja formula. Naravno, moram da pomenem najbliže saradnike, poslovne partnere, svoje zaposlene, porodicu, bez čije podrške i pomoći ne bih ni uspeo.

* Koji su planovi kompanije za budućnost?

-Planiranje realno ostvarljivih investicija, uz stalno usavršavanje zaposlenih. Naravno, moramo pratiti svetske trendove u poslovanju, kako bi išli u korak sa vremenom.

* Kandidat ste za preduzetnika godine 2018. po izboru kompanije EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-To je ustvari priznanje čitavom “TERMOINŽENJERINGU” čijem radu, stručnosti i trudu dugujem svoj lični uspeh.

* Preduzetnici u našoj zemlji se suočavaju sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

-Trenutni uslovi, uz administrativne prepreke koje postoje, za domaće preduzetnike nisu povoljni usled favorizovanja stranih kompanija. Iako postoje vrhunske naše kompanije i stručni kadar, njihovi potencijali nisu dovoljno iskorišćeni, pa je po mom mišljenju ključ u dodatnoj motivaciji domaćih kompanija.

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnici?

-Poruka je svakako da pametno rizikuju, da budu istrajni, odgovorni prema drugim ljudima, poslu, a na kraju i prema sebi. Da ne gube entuzijazam i da veruju – zaključio je Milorad Krstić u razgovoru za “Net Magazin”.

(08.02.2019)