PREDSTAVLJAMO DOMAĆE PRIVREDNIKE    ANITA MAJER PETROVIĆ     („BEO COMMUNITY“)

Sa verom u sebe do uspeha u preduzetništvu

beocommunity logo

Privatni biznis daje čoveku mogućnost da se oplemeni. To je shvatila i Anita Majer Petrović, direktorka u Omladinskoj zadruzi „Beo Commnuity“, pa se kao mlada upustila u preduzetništvo. Da nije pogrešila, dokazuje činjenica da je ove godine izabrana među najuspešnije preduzetnice po izboru Udruženja poslovnih žena Srbije („Cvet uspeha za ženu zmaja“).

 

-Bila mi je velika čast i zadovoljstvo naći se među finalistkinjama ovogodišnjeg izbora za najbolju preduzetnicu. To smatram velikim priznanjem za uloženi trud koji su mnogi prepoznali, između ostalog i Udruženje poslovnih žena Srbije – ističe Anita u razgovoru za „Net Magazin“.

Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli kao preduzetnik, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite ?

-Ono na šta sam najviše ponosna je afirmacija ženskog preduzetništva kroz lični primer. Otvoriti firmu, održavati je punih trinaest godina, steći i zadržati današnju reputaciju, zatim pre godinu dana otvoriti i drugu firmu, a sve to uskladiti sa privatnim i porodičnim obavezama, smatram svojim velikim uspehom.

Anita Majer

Anita Majer Petrović (Foto: Nemanja Stojanović)

 

U čemu je formula uspeha ?

-Biti prilagodljiv trenutnim svetskim trendovima, fleksibilan, inovativan, a opet “svoj”.

Koji su planovi za budućnost ?

-S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju na globalnom nivou, plan je ostati dosledan u svom poslovanju, ne izneveriti lojalne klijente i imati što veći broj zadovoljnih radnika. Želimo da zadržimo i opravdamo poverenje svih koji su nas s razlogom odabrali za svog omiljenog posrednika u zapošljavanju, kako u Omladinskoj zadruzi, tako i u Agenciji za privremeno zapošljavanje.

Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Situacija svakako nije idealna, a ova godina je bila posebno teška. U mnogim sferama žene se suočavaju pre svega s rodnom diskriminacijom i stereotipima, a ionako izazovno poslovno okruženje dodatno je otežala situacija sa pandemijom koronavirusa. Svakako u godinama koje dolaze očekujemo stvaranje povoljnije poslovne klime, a smatram da će posebno bitnu ulogu u tome odigrati i nastavak harmonizacije domaćih propisa sa evropskim standardima koji su deo pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice ?

-Dobro je da se sve više žena, uprkos brojnim preprekama, odlučuje da pokrene sopstveni biznis i da u tom nimalo jednostavnom procesu imaju podršku drugih žena, koje su već krenule tim putem. Poručila bih svim ženama koje žele da se upuste u preduzetničke vode da budu hrabre, ambiciozne, vredne i da pre svega veruju u sebe. I kada pomisle da nije pravi trenutak za pokretanje sopstvenog biznisa… tada baš jeste! Volela bih da ličnim primerom ohrabrim žene da više rade na sebi, da se razvijaju kao ličnosti, da se ostvare i u poslovnom smislu, kao i da ne beže od prihvatanja izazova koje donose menadžerske i rukovodeće pozicije – zaključuje Anita Majer Petrović.

(24.12.2020)

-----------------------------------------------

 Svestrana

Osim toga što je direktorka u Omladinskoj zadruzi „Beo Commnuity“, Anita je vlasnica agencije „Beo Community Solutions“ i suvlasnica firme „City Pass“. Majka je dvanaestogodišnjeg dečaka i članica Udruženja poslovnih žena Srbije. Lična karta za primer!

----------------------------------------------