PREDSTAVLJAMO UGLEDNE PREDUZETNICE ANA ĐORĐEVIĆ 

Timskim radom do uspeha

Kozmetički salon HELLO BEAUTY prava je OAZA LEPOTE. Vode ga Ana Đorđević i Marija Isidorović, koje imaju poslovnu viziju. Ove godine, Ana je bila izabrana među najuspešnije preduzetnice godine po oceni Udruženja poslovnih žena Srbije, što je apostrofirano na popularnoj manifestaciji “Cvet uspeha za ženu zmaja”.

Samim svojim izgledom i stajlingom koji je prati, Ana Đorđević je dobra reklama svome salonu. Ali za poverenje klijenata potrebno je i mnogo više, što ova preduzetnica potvrđuje sledećim rečima:

Ponosim se svojim timom. Mislim da je najzahtevniji zadatak jednog poslodavca da napravi tim koji će da se slaže i funkcioniše i bude profesionalan. Generalno je teško raditi sa ljudima. Stalno nailazimo na nove izazove i trudimo se da ih prevaziđemo. Uvek mi je bila želja da u timu u kojem radim bude opuštena atmosfera, da nema tenzije i da se svako oseća lepo na svom poslu, jer to i klijenti osete. Smatram da je to važno.

Ana Djordjevic

Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

Ne postoji formula uspeha, ali mogu da izdvojim naporan trud i rad i svakodnevno usavršavanje. Moja partnerka, koja je zajedno sa mnom u poslu, Marija Isidorović i ja stalno nailazimo na iskušenja i prepreke. Upornost je ono što svakog preduzetnika čini preduzetnikom, kada ne odustajete i u najtežim trenucima. Nas dve se stalno trudimo da sve bude na profesionalnom nivou i uvek mislimo da može bolje. Različite smo, ali smatram da je to dobro za posao.

Šta za Vas lično znači priznanje Udruženja poslovnih žena Srbije?

Ponosna sam što sam članica udruženja koje podstiče žensko preduzetništvo. I to što sam ove godine izabrana medju najbolje preduzetnice je takav vetar u leđa i znak da svako može svojim trudom i radom da postigne uspeh.

Za mene su sve žene koje su samostalne i koje se bore da promene svoju svakodnevicu žene zmajevi.

Koji su planovi za budućnost?

Plan je da se širimo konstantno pa i radimo na tome. Imamo dosta projekata u planu.

Uvek nam sine neka nova ideja i kada sebi kažem: "Ok, Ana, sad malo stani", baš tada te život iznenadi i sve preokrene i nema odmora.

Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

Moj savet je da ne treba nikada da odustaju od svojih snova. I kada ste u zoni komfora, tada ni nema napretka. Mora nešto da vas prodrma kako biste napredovali. Trenutna situacija je solidna, ali uvek ima prostora za napredovanje.

Umrežavanje je mnogo bitno za poslovanje privatnih preduzeća, kontakti i informacije. Mnogi preduzetnici nemaju dovoljno znanja o svojim mogućnostima. Edukacija mladih preduzetnika je bitna da bi se poboljšali uslovi poslovanja.

Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice ?

Želim da im poručim da sve mogu da urade što zamisle. Moraju da imaju samopouzdanja i da ne dozvole da im to niko naruši. Samo je potrebno vreme i da imaju strpljenjenja, da budu uporne i istrajne i ne odustaju. Sve je moguće kada verujete u sebe - zaključuje Ana.

(22.11.2021)

 

HELLO BEAUTY
Jurija Gagarina 14Lj
Novi Beograd (Belville)