„ŠAHIĆE  U  VRTIĆE“
 
Zahvaljujući podršci društveno odgovornih kompanija i pojedinih opština u Srbiji, mališani iz vrtića upoznaju se sa čarima „kraljevske igre“. Akcija Net Magazina „ŠAHIĆE U VRTIĆE“, koja se bazira na šahovskoj edukaciji dece predškolskog uzrasta, prerasla je u ŠKOLICE ŠAHA koje pohađa veliki broj mališana uzrasta od 5-7 godina.
 
Net Magazin organizovao je Prezentacije šahovske igre za decu, a potom i ŠKOLICU ŠAHA u nekoliko beogradskih vrtića. Interesovanje dece i njihovih roditelja prevazilazi sva očekivanja, što nam govori da smo na pravom putu. Mališani izuzetno pozitivno reaguju na predavanja instruktora šaha, koji rade po specijalnom programu prilagođenom najmlađem uzrastu. Cilj ovoga projekta je da deca steknu početno, inicijalno interesovanje za šah, kao i bazičnu šahovsku edukaciju, da bi se kasnije, kada pođu u osnovnu školu, uključili u šahovske sekcije i počeli da igraju ozbiljan, takmičarski šah.
 
Sah predskolski uzrast
 
Naša akcija „ŠAHIĆE U VRTIĆE“ doprinosi većoj masovnosti i njome mališani stiču ljubav i poštovanje prema plemenitoj „kraljevskoj igri“ koja je od velike koristi za njihov intelektualni i pedagoški razvoj.
 
Pročitajte tekst o našoj akciji na sajtu grada Beograda: