PREDSTAVLJAMO USPEŠNE PREDUZETNICE   DUBRAVKA BJEKIĆ (PAYSPOT DOO)

Znanje oplemenjeno iskustvom 

Sagovornica „Net magazina“ zaslužila je veliko priznanje Udruženja poslovnih žena Srbije, koje je raduje, ali i inspiriše na nove izazove u svetu biznisa

PaySpotLogo

Budućnost pripada vizionarima. Tako je i u preduzetništvu, koje je jedno od merila uspešnosti svake društvene zajednice. Da bi neko postao ostvaren u biznisu, potrebno je da poseduje čitavu paletu raznovrsnih kvaliteta koji se nadopunjuju. Na mestu koje je rezervisano samo za odabrane, zasluženo se našla i Dubravka Bjekić, preduzetnica iz Novog Sada, koja je dobila nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ Udruženja poslovnih žena Srbije.

Dubravka Bjekić je suvlasnica i direktorka preduzeća „PAYSPOT doo“ koje je postalo jedna od brzorastućih kompanija u oblasti platnih usluga. Sagovornica „Net magazina“ ima veliko iskustvo u poslu kojim se bavi. Radila je u bankarskom sektoru više od 20 godina, stekla znanje i veštine potrebne da „pliva“ u privatnom biznisu. Kada je ocenila da je sazreo pravi trenutak, Dubravka je pokrenula sopstvenu firmu, što se pokazalo kao dobar vizionarski korak.

dubravkabjekic

Kompanija „PAYSPOT doo“ je izgradila reputaciju. Početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite ?

-Definitivno bih izdvojila da se najviše ponosim timom mojih saradnika i njihovom bezuslovnom podrškom da napravimo kompaniju u kojoj rade čestiti ljudi sa puno ljubavi i entuzijazma.

*Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha ?

-Zaposliti visoko stručne ljude koji znaju svoj posao, napraviti pozitivnu atmosferu u timu ljudi, osloniti se na znanje i iskustvo, imati čisto srce i pošten odnos kako sa zaposlenima tako i partnerima u poslu.

*Ove godine dobili ste nagradu ZA USPEŠAN POSLOVNI MODEL na manifestaciji „Cvet uspeha“ Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas lično znači ovo priznanje ?

-Priznanje dolazi od žena, a ako sam i jednim delićem doprinela da se neka od žena osmeli da uđe u preduzetničke vode, da se osmeli da sledi svoje snove, da bar jednim delom budem neko ko svojim primerom može da inspiriše žene preduzetnice da se bore i veruju u sebe, onda je ovo priznanje ispunilo cilj.

Koji su planovi za budućnost ?

-Naši planovi su veliki. Nastojimo da proširimo biznis i na druge finansijske usluge, i nadamo se da ćemo biti prepoznati od strane regulatora da smo spremni i sposobni za dalji napredak.

Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

-Problemi su izuzetno veliki i teško je raditi u današnjim uslovima, ali čovek ne sme da posustane i uvek treba da se trudi , da ide dalje i bude dosledan sebi.

*  Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice ?

-Kao što sam rekla i na samoj dodeli nagrade, neka budu spremne da će biti teško, ponekad neizdrživo teško, ali vredi se boriti i vredi stvarati jedan bolji svet koji svaka od nas treba da sledi. Vredi pružiti priliku divnim mladim ljudima da zive i rade u kompanijama koje su visoko profesionalne, u kojima su zaposleni cenjeni i kao pojedinci i kao delovi tima – zaključuje Dubravka Bjekić.

 

(21.11.2022)