PREDSTAVLJAMO PREDUZETNICE   MIRJANA ĐORĐEVIĆ (LURYCOS)

Ostvarila svoju viziju 

Po izboru Udruženja poslovnih žena Srbije, među najuspešnije preduzetnice za 2023. godinu uvrštena je Mirjana Đorđević, osnivač i direktor kompanije LURYCOS. Ova firma bavi se kozmetičkim proizvodima. 

lury logo

-Naša kompanija rođena je igrom slučaja, iz mog bogatog iskustva iz oblasti farmacije i kozmetike ali i moje strasti da kreiram različite kozmetičke proizvode za prijatelje i porodicu i hrabrosti. Da zakoračim u svet preduzetništva i da ostvarim svoju viziju proizvodnje proizvoda koji blagotvorno deluju na kožu - kaže Mirjana i nastavlja:


-Od osnivanja 2016. godine, misija Lurycos-a je razvoj proizvoda sa povećanim udelom aktivnih supstanci prirodnog porekla. Naši proizvodi su plod stručnosti našeg tima, a svaki proizvod proizlazi iz pažljivo izbalansirane recepture koja isključuje upotrebu nepoželjnih hemijskih supstanci. Timskim radom kontinuirano stvaramo inovativne proizvode koji su kreativni i zanimljivi našim klijentima.

Kompanija LURYCOS izgradila je dobru reputaciju. Početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite ?

-Početak je zaista bio težak, a ono što je bitno jeste da se sav trud isplatio. Najponosnija sam na naše proizvode sa povećanim udelom sirovina prirodnog porekla i što ni u jednom momentu nismo odustali od toga, jer svojim klijentima nudimo kvalitet pre svega. Svakako bih dodala da sam izuzetno ponosna na svoju porodicu koja mi je u svakom trenutku bila velika podrška.

Mirjana Djordjevic

Kvalitet je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha ?

-Upravo u kvalitetu kojim su naši klijenti prezadovoljni. Oduvek je važilo da je kvalitet bitniji od kvantiteta, a to je ono što mi nudimo. Izdvojila bih još jednu stvar, koju sam već napomenula, a to je da nismo odustali od svojih ciljeva čak i kad je bilo teško.

Ove godine izabrani ste među kandidatkinje za nagradu „Cvet uspeha“ Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas lično znači ovo priznanje ?

Moram napomenuti da mi je izuzetna čast što sam jedna od finalistkinja za nagradu „Cvet uspeha“. Za mene ovo priznanje zaista mnogo znači. To je jasan znak da neko ceni sav vaš trud i rad koji ste uložili i da to nije prošlo neprimećeno.

Koji su planovi za budućnost ?

Ne bih mnogo otkrivala kakvi su planovi, ali ono što mogu da kažem je da pripremamo novi projekat i sigurna sam da će naši, kako stalni tako i potencijalni klijenti, biti veoma zadovoljni onim što ih očekuje u skorijoj budućnosti.

Preduzetnice u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća ?

-Poslovna klima je trenutno haotična zbog nelojalne konkurencije na društvenim mrežama koje rade bez registracije i kontrole, što se kod nas kaže “rade na crno”.

Što se tiče stvaranja povoljnijih uslova za poslovanje preduzetnika, država bi trebalo da više obrati pažnju na domaće proizvođače koje bi trebala stimulisati isto kao što stimuliše inostrane. Nepovoljni su uslovi za poslovanje sa državama u regionu i Evropskoj uniji zbog otežanog slanja i carinjenja pošiljki. Takođe je otežan i prijem uzoraka sirovina za probu zbog komplikovane carinske procedure. To su neki od problema koji bi trebalo da se reše.

Šta biste poručili ženama koje se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnice ?

-Prva stvar koju bih poručila svim ženama koje se odluče na ovaj korak jeste da ne odustaju. Sigurno je da će biti uspona i padova, kao i u svakom poslu. Istina je da ženama nije lako da uspeju i opstanu u, nazovimo to muškom svetu, ali je bitno da sa drže svog cilja i slede svoje snove - zaključuje Mirjana Đorđević u razgovoru za Net Magazin.

 

(19.11.2023)