BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI  TURNIR

 

"ČUKARIČKI  CUGER“

 

Turniri Net Magazin 20191116 100109

 

Prostorije šah kluba „Čukarički“ – Beograd, ulica Beogradskog bataljona 25, Banovo Brdo, kod stadiona F.K. „Čukarički“ (gvozdena kapija, levo, prvi sprat)

Devet kola po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje) * Tempo igre 10 minuta.

Voditelj turnira: Marko Daković.

NOVČANE  NAGRADE  *  NAGRADNI FOND SE FORMIRA OD UPISNINE 

Broj i visina nagrada zavisi od broja igrača.

Osim redovnih, novčanih, dodeljuju se i specijalne robne nagrade, za najuspešnijeg omladinca i ženskog učesnika, ako je na turniru prisutno najmanje tri igrača iz ove kategorije učesnika.

Pravo učešća na turniru imaju šahisti oba pola i svih godišta. 

Upisnina: 300 dinara. Organizator obezbeđuje šahovske garniture i satove !

Do Šah kluba „Čukarički“ vodi autobuska linija broj 57, koja ima stajališta kod pijace na Banovom Brdu blizu Hipodroma, kao i u glavnoj ulici naselja – Požeškoj. Takođe se može doći pešice, od stajališta Kijevska u Požeškoj ulici (tramvajske linije broj 12 i 13, autobuske linije broj 23, 37, 49, 51, 52, 53, 58, 85, 88). 

Sala za igru može primiti 30 učesnika * Klub ima kafeteriju sa popularnim cenama  

Prijave na turnir mogu se izvršiti telefonski (064 26 20 829), putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili direktno na manifestaciji * Zbog ograničenog broja mesta, mole se igrači da na turnir dođu najkasnije do 10,45 časova, u suprotnom ne može im biti garantovano učešće.

Prijatelj turnira: Šahovski klub "Delfin"

DOBRO  DOŠLI  NA  ŠAHOVSKO  DRUŽENJE !

Rezultati i tabele dosadašnjih turnira:

https://chess-results.com/tnr521765.aspx?lan=14&art=4

http://chess-results.com/tnr506319.aspx?lan=13&art=1

http://chess-results.com/tnr490457.aspx?lan=14 

https://chess-results.com/tnr497122.aspx?lan=1&art=4

--------------------------------------------------------------

ШАХОВСКИ ТУРНИР                                                                   Правилник

 • Игра се 9 кола уз темпо од 10 минута, по правилима брзопотезног шаха.
 • Играчи сами пријављују резултат после партије, доласком до судијског стола.
 • Ако се неки играч одлучи да напусти турнир пре завршетка, треба да то пријави водитељу турнира. У супротном, биће забележен и санкционисан плаћањем скупље уписнине (веће за 100 динара) на првом следећем турниру на којем се појави.
 • Молим да се културно понашамо и поштујемо фер плеј.
 • Молим да искључите своје мобилне телефоне. Играч коме зазвони телефон за време партије биће јавно опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да не седате за сто одређен за судију турнира и не дирате компјутер који користи судија. Играч који то учини биће јавно опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да тоалет користите културно.
 • Након што завршите своју партију, немојте причом ометати шахисте који још играју.
 • Број и висина новчаних награда зависи од броја учесника на турниру. Осим новчаних, могуће су и робне награде, у складу са пропозицијама турнира.
 • Награде нису дељиве и не могу се кумулирати.
 • Медијски покровитељ турнира задржава право да додели специјалну награду за фер - плеј, или за најуспешнијег ветерана.
 • Пријаве на турнир које нису праћене уплатом уписнине прелиминарно ће бити регистроване, али оне не гарантују пријављеном учеснику место на турниру. Учешће гарантује непосредна пријава организатору на самом турниру, и то најкасније 15 минута пре термина одређеног за почетак такмичења. 
 • Повраћај новца који је уплаћен за уписнину могућ је само у случају да играч није одиграо ниједну партију на турниру. 
 • Јавно истакнутим правилником, сматра се да је учесник турнира упознат са пропозицијама, па организатор задржава право да у складу са тим примењује правилник турнира у односу према свим учесницима. Играчу који крши пропозиције може бити забрањено учешће на будућим турнирима.
 • Евентуалне рекламације на награде и на коначан пласман који водитељ турнира објави могу бити прихваћене само ако су у складу са пропозицијама, и то непосредно након турнира. Накнадне рекламације неће бити разматране.
 • Играч који напусти турнир пре проглашења победника губи право на награду, ако је међу награђенима. Организатор задржава право да ту награду додели неком од играча који су међу ненаграђенима, а присутни су на церемонији проглашења победника турнира (најбоље пласираном). Турнир није завршен када се одигра последње коло, него када се заврши проглашење победника и уруче награде.
 • Незванична табела турнира, са резултатима, биће објављена на Интернету, на CHESS RESULTS. Званична табела турнира може се добити искључиво од судије турнира.
 • У случају истог броја бодова, одлучују додатни критеријуми и то по следећем редоследу:
 1. Бухолц са варијабилним параметрима
 2. Резултат играча у истој групи поена
 3. Већи број победа

Водитељ турнира