Vinarija Aleksic

VINARIJA ALEKSIĆ - Vranje

 

Vinarija Aleksić ima ukupno 23ha pod vinogradima, u kooperaciji, i uspešnu saradnju godinama unazad sa zemljoposednicima koji sve svoje znanje ulažu u uzgajanje vinove loze i proizvodnju kvalitetnog grožđa. Najveći deo vinograda smešten je na jugu naše zemlje, na nadmorskoj visini od 330 – 450m. Vranjsku kotlinu odlikuje umerenokontinentalna klima, sa najvećim brojem sunčanih dana i velikom razlikom između dnevne i noćne temperature, koja odlično pogoduje sazravanju najboljeg grožđa. U prilog tome idu i južne i jugoistočne ekspozicije vinograda, glinovito i peskovito zemljište kao i kontrolisani prinos grožđa. Vinogradi se obrađuju ručno a delom se koristi poljoprivredna mehanizacija. Na ovim površinama se uzgajaju sorte za naša najkvalitetnija vina, Cabernet Sauvignon, Vranac, Sauvignon Blanc i Pinot Noir, a deo grožđa dolazi i iz centralne Srbije, Tamjanika i Smederevka.

 
Vinarija Aleksić je projektovana u tri nivoa, od kojih se dva, namenjena odležavanju vina, nalaze ukopana 8m pod zemljom. Opremljena je najsavremenijom tehnološkom opremom za proizvodnju vina, komorom za hlađenje grožđa, prostorijom za primarnu preradu grožđa i alkoholnu fermentaciju, barrique salom za sazrevanje vina, punionicom kapaciteta 1500 boca/h.U sklopu vinarije nalazi se laboratorija, magacin gotovih proizvoda i degustaciona sala kapaciteta 80 osoba, gde posetioci mogu da uživaju u vinima ove kuće.
 
Trenutni smeštajni kapacitet vinarije je 300.000l sa prosečnom godišnjom proizvodnjom od 150.000l kako crvenog i belog, tako i roze vina. Postoje osam različitih etiketa, osam različitih stilova vina, za svačija čula i ukuse. Svaka čaša vina je jedinstveni spoj zemlje, sunca, grožđa, znanja i ljubavi. Znati piti vina je umeti uživati u životu, u svemu što vas okružuje. I zato uživajte u ukusima vinarije Aleksić!
 
Vinarija Aleksić se nalazi na području sa najvećim brojem sunčanih dana, na samo 2km od najužeg centra Vranja i 500m od isključenja sa međunarodnog autoputa E-75. Grad sa bogatom kulturom i istorijom prostire se na samom jugu Srbije, udaljenom 350km od Beograda, smeštenom u jugoistočnom delu vranjske kotline, na levoj obali Južne Morave.
 
Pored proizvodnje nudimo Vam i obilazak vinarije uz degustaciju vina u bariqque ili degustacionoj sali, u zavisnosti od broja posetioca. Degustacija podrazumeva obilazak proizvodnje i probu vina uz pratnju stručnog lica.
 
U mogucnosti smo da Vam organizujemo team buildinge, seminare i proslave firme do 80 osoba ili koktel večeri do 150 osoba.
 
Za sve dodatne informacije, mozete se obratite putem:
 
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
tel: +381 62 88 00 930
 
+381 62 88 00931