PREDSTAVLJAMO SRPSKE  PREDUZETNICE    MARIJA BOGDANOVIĆ (“TRUE TRIUMPH”)

Posvećena sopstvenoj viziji

Za istinski uspeh potrebni su ljudi sa kvalitetom. A ako jedna firma već u svom nazivu ima reč “trijumf”, onda ona od starta ima pobedničku poslovnu filozofiju. Baš takav je slučaj sa kompanijom “TRUE TRIUMPH” iz Zemuna, koju vodi preduzetnica Marija Bogdanović.

Firma “TRUE TRIUMPH” bavi se pružanjem usluga iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i protivpožarnom zaštitom. Velikim zalaganjem i trudom, uspeli su da se pozicioniraju u svojoj oblasti delovanja. Sećajući se svojih prvih poslovnih koraka, Marija Bogdanović kaže:

-Moj početak, kao samostalnog preduzetnika, bio je vrlo težak. Na trnovitom putu do samostalnosti mogu sa ponosom da kažem da sam ostala ista. Sa istim žarom radim sada kao i na početku. Cenim rad, trud, saradnike kao i klijente jednako sada kada je sve lakše, kao i pre deset godina, kada sam se upustila u najveću avanturu i iz sigurnosti državnog posla ušla u bitku koja se zove privatan posao.

* Ističete se profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha ?

-Moja agencija je mnogo toga uradila na profesionalizaciji rada. Bezbednost na radu kao i zaštita od požara su delatnosti koje trebaju  približiti klijentima i podići svest o njihovoj važnosti. Mnogo toga nije bilo moguće odmah primeniti, ali upornim radnom i istrajnošću svih ovih godina došla sam do toga da sa ponosom mogu da kažem da sam u tome uspela. Sada je trenutak da svoju viziju proširim, da joj dodam novu snagu, novu širinu i jaču svetlost. Želim da svaka kompanija shvati važnost bezbednog rada, da zaštita od požara zaživi u praksi. Sve to u cilju poboljšanja poslovne klime i podsticanja razmene poslovnog iskustva na evropskom nivou.

* Preduzetnice u Srbiji suočavaju se sa teškim problemima. Šta učiniti da dobijemo bolje poslovno okruženje ?

-Kažu da je biti preduzetnik teško, ali preduzetnica – dva puta teže. Žene se suočavaju sa rastrzanošću izmedju porodice, posla, društva. To je teško promeniti, ali uz podršku kako države tako i nas kao pojedinaca nije nemoguće. Treba pružiti oslonac i podršku u rešavanju stvarnih problema u preduzetništvu, poboljšanje uslova rada kao i boljoj informisnosti preduzetnika.

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da postanu preduzetnice ?

-Živite DANAS, ne juče, ne sutra. DANAS je jedina prilika koju imamo da uspemo, da budemo bolji za sebe, za porodicu, za društvo. Neka vas pokreće zelja za uspehom i vodi  ka cilju, da stabilni i humani nadmudrimo sve problem – zaključuje Marija Bogdanović u razgovoru za “Net Magazin”.

(27.02.2018)

"TRUE TRIUMPH"

Masarikov trg 7, 11080 Zemun

065 885 2285;  064 15 86 319 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.