PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE   DOO “STAR JELA”

Privredni gigant iz Prijepolja

star jela

Među najuspešnije firme u jugozapadnoj Srbiji svakako spada kompanija DOO „STAR JELA“ iz Prijepolja. U hali nekadašnjeg Tekstilnog kombinata na Kolovratu, preduzimljivi privrednik Đorđe Ljujić otvorio je fabriku peleta, ogreva iz šumskih ostataka, jednu od tri najveće u Srbiji po kapacitetima za preradu drveta. Šleperi ogreva odlaze za Italiju, a samo manje količine namenjene su domaćem i tržištu Crne Gore.

Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća „Star Jela“, podigao je fabriku peleta nakon što se 17 godina bavio rezanjem i prometom građe, a 2009. godine kupio je prvu mašinu za drobljenje drveta i postao zastupnik nemačke firme „Heizomat“ u Srbiji i okolnim državama. U razgovoru za Net Magazin, gospodin Ljujić priseća se da je početak bio težak, ali i ističe čime se najviše ponosi:

-Pre svega, željom da budemo najbolji. Kompanija DOO "STAR JELA", od svog osnivanja gradila se sa ciljem dobrog domaćina, motivacijom ka uspehu. Godine 2015 kupljeno je pravno lice ZZ "POLJOPRODUKT" i 2018 "FAP LIVNICA SA NADGRADNJOM", a sve u cilju povećanja proizvodnih kapacita i otvaranja novih radnih mesta.

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Kompanija DOO "STAR JELA", otkad je utemeljena, postavlja visoke ciljeve pred sebe i dobru organizaciju. Kompanija se bazira na međusobnom uvažavanju, sve u cilju da na tržištu gde je velika konkurencija, bude razlićita od postojećih. Oslanjamo se na primenu savremenih metoda i novih tehnologija u poslovanju. Spremni smo da preuzmemo neophodne rizike i prevaziđemo prepreke sa kojima se susrećemo.

Djordje LjujicĐorđe Ljujić 

* Koji su planovi kompanije za budućnost?

-Privatizacijom "FAP LIVNICA - NADGRADNJA", postavljanjem najsavremenijih sušara i opreme za laminirane grede i bindere, zaokružićemo celokupan asortiman polu proizvoda od drveta.

* Godine 2015. bili ste kandidat za preduzetnika godine po izboru kompanije EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-Čast nam je pre svega što su nas izabrali da budemo kandidat za Preduzetnika godine. Ovo priznanje nama daje motivaciju i snagu da u budućnosti budemo još bolji i uspešniji.

* Preduzetnici u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Stvoriti dobar poslovni ambijent sa susednim državama /CG,BIH/, skloniti sve postojeće barijere za zdravo poslovanje.

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnici?

-Mladim ljudima koji se odluče da postanu preduzetnici preporučujemo da budu uporni, precizni, marljivi i da imaju veru u sebe i svoj rad – zaključio je gospodin Đorđe Ljujić u razgovoru za Net Magazin.

(05.03.2019)