PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE   KOMPANIJE   NOVISTA

 

Optimalna rešenja za potrebe klijenata

 

Zbog izuzetnih poslovnih rezultata, vlasnica agencije Jelena Ušljebrka nominovana je za preduzetnicu godine 2016. u izboru Udruženja poslovnih žena Srbije

 

Kad neko objedini sve svoje talente i pretoči ih u smelu poslovnu viziju, onda uspeh ne može da izostane. Primer za to je naša sagovornica Jelena Ušljebrka, vlasnica agencije Novista koju čini sedmoro visoko školovanih i iskusnih profsionalaca koji pružaju usluge iz oblasti projektovanja i programiranja, strategije, marketinga, dizajna, unapređenja poslovanja i konsaltinga.

 

* Iza vas su godine napornog rada, početak je bio težak. Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

 

-Uvek sam radila ono što volim. I sada uživam u poslu, rad je nešto što me ispunjava. Naravno, bogato je to iskustvo, sa dosta i padova i ustajanja. Počela sam kao student da radim na radiju, gde sam se upoznala sa svetom marketinga i kreative i imala divne kolege i učitelje. Ovaj posao objedinjuje brojne stvari koje volim: dizajn, umetnost, pisanje, inovaciju, tehnologiju i komunikaciju. Ponosna sam na to da i dalje imam inspirativan, razigran posao i divnu porodicu i prijatelje i, naravno, dobre rezultate – objašnjava Jelena.

 

* Profesionalizam je Vaš zaštitni znak, kllijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

 

-Novista je agencija koju klijenti prepoznaju po visokoj energiji i nivou znanja, nestandardnim, drugačijim rešenjima, koja se izdvajaju na tržištu. Kao butik agencija, možemo da prilagođavamo rešenja i budemo fleksibilni, smeli i otvoreni. Formula uspeha je čuti šta klijent želi i prepoznati šta mu stvarno treba. Korak po korak napred. Konstantno i kvalitetno, uvek idemo napred.

 

* Šta za Vas lično znači nominacija za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije?

 

-Prava je čast biti u društvu fantastičnih žena koje već godinama jačaju zajednicu poslovnih žena u Srbiji i povezuju se sa svetom.  Rad sa članicama Udruženja je divno iskustvo. To su smele žene koje uspešno vode i poslovni i privatni život. Lično, ova nominacija mi potvrđuje koliko im znači  naš zajednički rad i veliki rezultati koje ostvarujemo.

 

* Postoji li neka ambicija koju još niste ostvarili?

-Svakako da postoji još dosta ciljeva, ostvarujemo jedan po jedan. Ambicija pokreće uspeh. Ove godine smo značajno prešli na međunarodno tržište i pokrenuli sistem obuke u oblasti digitalnog marketinga i razvoja preduzeća. Uskoro će biti gotov i sistem za e-obuku, kao i prva knjiga. Želimo da pomognemo što većem broju firmi da se razvijaju i rastu sa nama.

* Žene preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

 

-Često putujem i sarađujem sa stranim firmama, te mogu da kažem da je u Srbiji dosta teže voditi posao. Pored nedovoljno jasnijih odredbi zakona, modernih zakona koji pokrivaju digitalne usluge, država bi značajno trebala da štiti preduzetnike, da podrži i finansijski i zakonski. Ne postoji opcija naplate putem standardnih sistema kao što su PayPal i drugi, koji su uveliko rasprostanjeni u svetu.

 

Dalje, bilo bi korisno da imamo stabilan sistem koji podržava preduzetništvo i jača sopstvenu privredu, što je osnova svih jakih država. Druge države oslobađaju poreza digitalne usluge, a ovde je suprotno. Na primer, naša oblast digitalnih tehnologija je visokostručna. Zbog toga, mi plaćamo veće poreze i doprinose, iako mi stvaramo veliku vrednost, mi pomažemo rast firmi, mi izvozimo.

 

Pored toga, bilo bi dobro da se reguliše sistem potraživanja i autorskih prava, standarda kvaliteta i podsticaja za unapređenje. Ima puno problema u tim oblastima.

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

 -Žene preduzetnice treba da budu odvažne, dosledne i istrajne, jer je to put uspeha. To važi za sve preduzetnike.

 Jake žene sa preduzetničkim duhom nisu do sada bile deo srpske tradicije. Otuda je podrška drugih žena veoma moćna i naročito je bitna na početku. Kada postoji jasan cilj, postoji mnogo puteva do njega – zaključuje naša sagovornica.

 

(21.10.2016)