PREDSTAVLJAMO   USPEŠNE  KOMPANIJE   MilaMi

 

Pet  decenija  na  tržištu

 Firma MilaMi izgradila  je zavidnu reputaciju, iza nje su decenije uspešnog rada. Ključna delatnost ove kompanije je izrada dečje obuće, a proizvodi kompanije MilaMi mogu se pronaći u više od 500 maloprodajnih objekata širom Srbije i regiona.

Kvalitet, udobnost i moderan dizajn glavne su preporuke ove kompanije kojima je zadobila poverenje nekoliko generacija roditelja. Kompanija MilaMi zapošljava oko 30 ljudi, a nalazi se u sigurnim porodice Mišić. Gospodin Bojan Mišić, direktor firme, s razlogom je ponosan na uspehe svog poslovnog tima, a ističe i jedan redak jubilej kompanije:

-Verovali ili ne, kompanija Milami ove godine proslavlja 50 godina postojanja. Mislim da spadamo u malu grupu domaćih firmi sa tolikom tradicijom. Za tih pet decenija prošli smo kroz razne izazove i situacije, a ono na šta smo najviše ponosni je da smo uspeli da se održimo kao porodična firma i što smo naš uspeh gradili na sopstvenom iskustvu i marljivom radu. Iskustvo je presudno u svakom poslu i to je ono što se ne može kupiti novcem.

* Ističete se kvalitetom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Formula uspeha je možda malo prejaka reč, a i filozofsko je pitanje kada ste stvarno uspeli - prepoznavanje našeg rada od strane kupaca je ono što nam daje snagu. Važno je iskustvo koje smo spomenuli malopre, učenje na sopstvenim greškama i usavršavanje. Ali ono što najviše donosi rezultate je iskreni odnos prema poslu i prema kupcima, mi stvarno volimo naš posao, živimo za njega i to možete osetiti na svakom koraku u našoj fabrici.

                                                       Bojan Mišić

 

* Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-Biti u konkurenciji za bilo koju nagradu, a kamoli za jednu ovakvu je znak da neko vidi vaš rad i prepoznaje ga, što vam daje snagu i predstavlja znak da idete u dobrom pravcu. Ovo je upravo ono što vam treba kao potvrda i, ako slučajno posumnjate u svoj rad, nagrada je dokaz da ste na dobrom putu i treba da tako nastavite.

 

* Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Ne postoje teški problemi, ako smo dovoljno smeli da se suočimo sa njima i od problema napravimo novi kreativni proces. Nikada ne treba odbacivati problem, treba ga rešiti! Što se tiče boljih uslova za poslovanje, mogu da generalizujem da je ovaj period za bavljenje privatnim biznisom, i poslom uopšte, veoma težak u našoj zemlji. Mnogo toga ima neurađenog i dosta posla ima na poboljšanju uslova, samo trebamo glasnije govoriti da bi nas neko i čuo! ( smeh).

* Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uplove u vode preduzetništva?

-Ne otvarajte vlastitu kompaniju ukoliko to nije vaša opsesija ili ogromna ljubav. Ako jeste onda ne oklevajte! Pretvorite ideju u delo i krenite napred, radite najbolje što možete, dajte sve od sebe iz dana u dan i to je dovoljno dobro. Uspeh će biti zagarantovan. Naravno, važan je tim, jer  tim ima zadatak da ideju realizuje što efikasnije i to je ono što morate da dokažete, da znate šta radite. Dakle, ono što je važnije od ideje je njena realizacija. Što se pre pokrenete, brže ćete lansirati svoju ideju i ne plašite se da li ćete uspeti jer uspeh zavisi od broja grešaka i prepreka koje ste savladali – zaključuje Bojan Mišić.

 

(18.02.2017)