PREDSTAVLJAMO USPEŠNE PREDUZETNIKE

VESNA MAROŠ, VLASNICA GALERIJE U NOVOM SADU

 

 „La Vista“  godinama  blista 


Dobar glas na daleko se čuje. Zato je logično da je Vesna Maroš zaslužila nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2015“. Ova Novosađanka preduzetnica je već 23 godine, a od 2006. potpisuje se kao  direktorka popularne galerije „La Vista“
 
*  Vaša galerija ima zavidnu reputaciju. Iza Vas su godine napornog rada, početak je bio težak... Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?
 
-Pre svega bih Vam se zahvalila što ste prepoznali reputaciju ove galerije. Galeriju "La Vista" sam osnovala pre devet godina. Pre toga, od 1992, uspešno sam vodila jedan od prvih modnih ateljea u Novom Sadu. Ljubav prema umetnosti je prevladala i potisnula sve teškoće koje donosi nov početak. Danas kada se osvrnem na moj dosadašnji rad, mogu da kažem da je upravo sam taj početak bio najteži, kao što ste i sami zapazili. Ponosna sam što sam uspela da se za kratko vreme pozicioniram na kulturnoj mapi Novog Sada i učestvujem u kreiranju kulturne scene grada, a sve zahvaljujući isključivo sopstvenim sredstvima u neprofitabilnoj delatnosti, promovišući modernu umetnost i mlade autore, bez ikakve pomoći od strane države.
 
VesnaMaros
 
*  "La Vista" se razvija u pravom smeru, profesionalizam je Vaš zaštitni znak. U čemu je fomula uspeha?
 
-Smatram da je za uspeh potrebna ljubav prema poslu, volja, posvećenost, istrajnost i mnogo rada, jer citiraću S.Toyodu: "Pre nego što kažeš da ne možeš da uradiš nešto - probaj!" Iskren pristup, vedrina i korektni odnosi su za mene nešto što se podrazumeva.
 
*  Šta za Vas lično znači priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja"?
 
-Priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja", koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije, za mene predstavlja afirmaciju mog dosadašnjeg zalaganja i rada i mnogo mi znači u mojoj daljoj profesionalnoj karijeri.
 
*  Postoji li neka ambicija koju još niste ostvarili?
 
-U radu i delatnosti kao što je moja nikada ne može da se kaže da se došlo do kraja. Svaki dan je novi izazov, novo stvaranje, napredak, težnja da se ostavi neki pozitivan trag za sobom. Konkretni planovi su da napravim svoju samostalnu izložbu keramike kojom se i bavim u 2016.godini.
 
*  Preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima.Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Poslovna klima je u našoj zemlji već više godina nepovoljna za preduzetnike, ali smatram da ne možemo čekati na povoljne uslove, već mi sami moramo stvarati ambijent i pronalaziti put do našeg cilja. Truditi se i raditi. Jedan od vidova  saradnje i pomoći  je upravo i Udruženje poslovnih žena Srbije.
 
*  Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?
 
-Poručila bih pre svega da hrabro krenu u nove početke, da ne odustaju od svojih snova i vizija i  da uz ljubav i predan rad mogu ostvariti sve. Takođe bih poručila i da se povežu sa Udruženjem poslovnih žena Srbije – zaključuje Vesna Maroš. 
 
(03.11.2015)
 
La Vista logo