INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Srbistan
 
Kriza sa izbeglicama iz Sirije dostiže tačku ključanja. Mađari su se prema Srbiji hermetički zatvorili, a čini se da bi njihovim stopama mogla da krene i Hrvatska. Kolone nevoljnika praktično su blokirane u Srbiji, a naša država ne može da reši taj veliki problem.
 
Samo nam je još ovo trebalo!
 
Radi ostvarenja svojih interesa, Vašington i London planiraju da posvađaju evropske narode. Izazvali su rat na Bliskom Istoku i humanitarnu katastrofu. Kao po nekoj komandi, hiljade izbeglica iz Sirije zaputili su se prema zemljama Evropske Unije, koridorom kroz Srbiju. 
 
Da li je na sceni pakleni plan NATO pljačkaša da destabilizuju Evropu time što će joj uvaliti stotine hiljada muslimana, među kojima se kriju i teroristi Islamske Države? Ili je, možda, namera Hitlerovih anglosaksonskih sledbenika da započnu novi rat na Balkanu? Nije isključeno i da neko želi sve izbeglice iz Sirije da utrapi Srbiji i uništi nas za sva vremena.
 
O svemu ovome za sada možemo samo da nagađamo i molimo Boga da će barem jednom u istoriji neko zlo nas da zaobiđe.
 
Svakom razumnom čoveku je jasno da Mađarska i Hrvatska, kao članice EU, ne bi mogle da zatvore svoje granice bez odobrenja iz Brisela. Ali je jasno i da Srbija mora da pravovremeno i odlučno reaguje u novonastaloj situaciji, i zaštiti svoje interese. Neodgovorno i komotno ponašanje naše vladajuće vrhuške u ovom osetljivom momentu može da navede na zaključak da imamo državno rukovodstvo koje ispunjava naloge iz Vašingtona, na štetu nacionalnih i ekonomskih interesa Srbije. 
 
Polako pretvaraju našu majčicu Srbiju u – Srbistan!
 
azilanti-ograda
 
Ako dozvolimo da se preko naših leđa prelamaju interesi zemalja iz EU, a da pri tome ništa nismo krivi za stampedo izbeglica iz Sirije, onda smo ovce. A ovce treba šišati. 
 
Potezi koje preduzimaju Budimpešta i Zagreb sa čisto ljudske, humane dimenzije, možda i nisu za pohvalu, ali takve poteze preduzimaju ozbiljne države, koje imaju svesti i poštovanja prema svojim građanima. Mađarskoj i Hrvatskoj su na prvom mestu strateški, nacionalni i ekonomski interesi svojh građana, pa tek onda sve drugo, dok je srpkim vlastodršcima više stalo do pohvale iz Vašingtona i Brisela nego do sudbine sopstvenog naroda. Dok se naši mučenici, izbegli iz Bosne, sa Kosmeta i Hrvatske zlopate u kamp-prikolicama i žive u neljudskim uslovima, država Srbija pomaže izbeglice iz Sirije!?
 
Još nije kasno da se dozovemo pameti i zatvorimo granicu prema Makedoniji, kao što nije kasno da Sirijce vratimo odakle su u Srbiju i ušli. Ako propustimo voz, biće kuku lele i sigurno je da problem neće imati Vučić i njegova bulumenta, već građani Srbije. 
 
Jedina nam je nada da se uzdamo u činjenicu da pridošlice sa Bliskog Istoka ne žele da žive u raju nazvanom Srbija!


(18.09.2015)