INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Guja u nedrima
 
Srbija je pred teškim problemom. Hiljade migranata svakog dana upadaju u našu zemlju, u želji da se probiju ka Evropi. Kao da nam nije dosta naše vlastite muke, sad još moramo da brinemo i o tuđim državljanima!
 
Da li baš moramo? Moramo, ako smo glupi. A u budalama ovde se nikada nije oskudevalo.
 
Umesto da podignemo ogradu na granici sa Makedonijom, mi sedimo skrštenih ruku i kuliramo. A ako se izbeglice namnože toliko da počnu da nas ugrožavaju, biće – frka i panika!
 
Neodgovorna politika naših vlastodržaca može da nas gurne u još jedan Balkanski rat. Ako do njega dođe, pojedini migranti iz Sirije mogli bi da postanu neprijateljski nastrojeni prema nama. Zajedno sa albanskim ekstremistima i džihadistima iz Raške mogu da pokušaju da stvore islamsku državu na srpskoj zemlji. Gajimo guju u nedrima, a mnogi od nas toga nisu ni svesni!
 
Ko huška izbeglice u Srbiju? Oni kojima nije u interesu da Balkan bude bez krvi i sukoba, oni isti koji su gurali rezoluciju o Srebrenici, koji su nam oteli Kosovo i zasipali nas bombama. Oni koji su i raspirili sukobe na Bliskom Istoku, te su i odgovorni za poplavu izbeglica.
 
Sve smrdi iz iste kuhinje.
 
Iz Londona i Vašingtona.
 
azilanti-ograda
 
Srbija je bezbroj puta pokazala da ume da saoseća sa ljudima u nevolji. Ali mi nismo u stanju da prehranimo ni naše stomake, a kamoli tuđe, za čiju sudbinu ni najmanje nismo krivi. A pošto krivi nismo, ne smemo ni da vučemo poteze koje nam Zapad diktira, posebno što nas ti potezi upropašćavaju.
 
Ako vlast u Srbiji ne reši problem migranata na način koji štiti naše nacionalne i ekonomske interese, onda tu vlast možemo smatrati izdajničkom. 
 
Onda srpski narod može da se samoorganizuje da bi zaštitio svoje interese, i da bi sebe zaštitio od takve vlasti. Treba zahtevati vanredne parlamentarne izbore.
 
Otkad su zajahali na vlast, presvučeni radikali pokazali su svoje pravo lice koje samo maloumnici nisu u stanju da prepoznaju. Zato je potrebno hitno ujedinjenje svih zdravih i patriotskih snaga. Kao hleb nasušni potreban nam je zajednički politički front protiv unesrećitelja srpskog naroda koji svuda gde se god pojave seju strah, bedu i pustoš. 
 
Vreme je da Srbija progleda!
 
(22.07.2015)