U ovoj ćemo rubrici biti bez dlake na jeziku. Istina i samo istina, gola i ponekad surova, moto je kojim se rukovodimo u komentarima u kojima slikamo stvarnost realističkim, a ne ružičastim bojama. Jednima će se možda dopasti, drugi će nalaziti da preterujemo, biće onih koji neće priznati istinu, zatvarajući oči pred neumitnim činjenicama...

 

Mi ne želimo i nemamo nameru da zabijamo glavu u pesak. Nismo nojevi mada nas, kao i ceo narod, pojedini takvima žele da naprave. Nismo politički obojeni niti ćemo to biti, iza nas ne stoje tajkuni, međutim ne bismo imali ništa protiv da nas neki od njih angažuje.

 

Šalu na stranu, mi smo ono što jesmo. Mali, ali dostojanstveni. Naš glas je možda poput usamljenog šapata u pustinji, možda neće nikog da uzdrma, uzbudi, da probudi nečiju savest. Ali ćemo da govorimo ono što mislimo, i što mnogi misle ali se možda ne usuđuju javno da kažu. Kud puklo da puklo (a pući neće, jer svi smo već odavno pukli). 

 

NET je prozor u svet. Mi smo toga svesni, kao što smo i svesni težine javno izgovorene (i napisane) reči. Stepen demokratije kojem smo izloženi podrazumeva da svi mogu slobodno da pišu šta hoće, ali im niko ne može garantovati bezbednost. Baš kao na pešačkom prelazu, kada ti je zeleno na zebri, a neki te manijak pregazi.

 

                                                                                 Zato, samo polako i INDIREKTNO !